• 瀏覽: 7,369
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-11 11:42 AM 發表

無圖無真相, 好難撐你!!

這是note20 ultra 5g 照出來的效果,要放大才看到清楚,大家拿任可一1000蚊的手機,隨便照一張A4紙,看看有沒有這種有鬼影的情況?正常?荒謬至極?什麼叫不要跟其它牌子對比?什麼叫這個型號就是這樣?狡辯!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 11:49 AM 發表

這是note20 ultra 5g 照出來的效果,要放大才看到清楚,大家拿任可一1000蚊的手機,隨便照一張A4紙,看看有沒有這種有鬼影的情況?正常?荒謬至極?什麼叫不要跟其它牌子對比?什麼叫這個型號就是這樣?狡辯! ...
你試下拎幅相俾資深攝影師監定吓, 睇吓係咪鏡頭出咗事??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 11:49 AM 發表

這是note20 ultra 5g 照出來的效果,要放大才看到清楚,大家拿任可一1000蚊的手機,隨便照一張A4紙,看看有沒有這種有鬼影的情況?正常?荒謬至極?什麼叫不要跟其它牌子對比?什麼叫這個型號就是這樣?狡辯! ...
有無更新手機?

回覆 引用 TOP

引用:

不單會有鬼影,左邊是慢慢會淡色的,三叔的解釋是因為鏡頭是s20移植過來,根本就是西遊!既然明知有問題,不徹底解決,反而去移植到一部新型號,什麼邏輯思維?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-11 11:53 AM 發表

你試下拎幅相俾資深攝影師監定吓, 睇吓係咪鏡頭出咗事??
已經攞去好多手機店問題,全部回覆明顕有問題,三叔朗豪坊40樓堅決話冇事,掩耳盜鈴,隨便話幫我更新咗frameware, 又話攪掂,不正視問題!三叔手機淪落至此!又吾想用大陸,唯有轉用iPhone! 店大欺客!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 12:04 PM 發表

已經攞去好多手機店問題,全部回覆明顕有問題,三叔朗豪坊40樓堅決話冇事,掩耳盜鈴,隨便話幫我更新咗frameware, 又話攪掂,不正視問題!三叔手機淪落至此!又吾想用大陸,唯有轉用iPhone! 店大欺客! ...
大家如果吾信,請隨便攞張白紙黑字的A4紙,去任何一家豐x,百x滙試,看看影出來的效果,週邊是否左面是朦的,就真相大白了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-10-11 06:49 PM 發表

彗差問題:https://appnews.fanswong.com/show.php?id=1599780
大家買三叔貴機,無非主要是因為對三叔有信心,但如淪落到要與大陸機來比較,實在是一個徹徹底底倒退的情況!其實,我在iphone pro max也有測試過同樣情況,一點問題也沒有!所謂高像素會導致影像下降,這是一個本未倒置的廢話,等如一部pc因為用高速cpu會hang機!當年某H牌子的pc機,都是因為這個可笑的Excuse失盡人心的!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 07:02 PM 發表

大家買三叔貴機,無非主要是因為對三叔有信心,但如淪落到要與大陸機來比較,實在是一個徹徹底底倒退的情況!其實,我在iphone pro max也有測試過同樣情況,一點問題也沒有!所謂高像素會導致影像下降,這是一個本未倒置的廢話,等如一部pc因為用高速cpu會hang機!當年某H牌子的pc機,都是因為這個可笑的Excuse失盡人心的! ...
咩叫淪落到要同大陸機比?又唔見我部Mate10Pro咁?世界上無一部手機係完美滿足所有人要求嘅,挨瘋無5G有無人嗌唔好買吖?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生宇宙的結他 於 2020-10-8 16:20 發表

裝gcam試下
痴線, 如果真係唔清就係部機有問題

唔通佢原裝個相機APP會影唔到清楚相被咩

你個提議都硬膠

樓主貼D 相上來睇下,  圖上多幾張, 得一張曬9氣

回覆 引用 TOP

講真, 二手放左佢囉
交收時實唔會CHECK到有問題

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-10-11 11:45 PM 發表

講真, 二手放左佢囉
交收時實唔會CHECK到有問題
放左佢,等如放過佢!已經攞比相熟的街鋪看過了,全部話有問題!我會在全港九的各大討論組,不停免費幫佢賣廣告!直至所人有都知!吾好再有人中招為止!直至佢香港的管理層仆街為止!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-12 08:33 發表

放左佢,等如放過佢!已經攞比相熟的街鋪看過了,全部話有問題!我會在全港九的各大討論組,不停免費幫佢賣廣告!直至所人有都知!吾好再有人中招為止!直至佢香港的管理層仆街為止! ...
無用的,曬時間
一年賣過億部電話既公司,出問題有鑊氣點會少
你可以搞到佢仆街?笑死人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-12 08:33 AM 發表

放左佢,等如放過佢!已經攞比相熟的街鋪看過了,全部話有問題!我會在全港九的各大討論組,不停免費幫佢賣廣告!直至所人有都知!吾好再有人中招為止!直至佢香港的管理層仆街為止! ...
Note 7電池爆炸咁大鑊都未仆街,好心你唔好咁天真啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-8 09:37 AM 發表

我成萬蚊買左部三叔note20 ultra5g,發現影相吾清(除了中間的部分好一點),攞上去維修中心,佢竟然清楚講係正常,有冇攪錯!!!叫我吾好用部機來影近野,係咪痴線㗎!啲產品明知有嚴重同題,重吾全球回收,重敢不停買廣告!我發誓,我永遠都吾會再用三叔! ...
影張相分享下 ...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]