• 瀏覽: 7,360
  • 回覆: 62
Note7用 Gcam確清晰好多!

引用:
原帖由 samsungnote1 於 2020-10-12 12:08 PM 發表

影張相分享下 ...
大家隨便攞張A4紙(白紙黑紙),去任何一家豐x擇或百老x滙,用部note20ultra影一影,馬上會看到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ww2374667 於 2020-10-12 14:50 發表

Note7用 Gcam確清晰好多!
玩野咩, 而家講緊NOTE 20
用原生相機會影唔清? 有乜可能
如有呢個問題就是部機硬件有問題

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-10-12 10:50 PM 發表

玩野咩, 而家講緊NOTE 20
用原生相機會影唔清? 有乜可能
如有呢個問題就是部機硬件有問題
你隨便可去任何一家豐x澤,百x老滙搵demo機,拿一張白紙黑字的A4紙測試一吓,你會發現周邊會淡色咗!吾信自已試😀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真柏齊 於 2020-10-13 12:44 PM 發表

一試便知龍與鳳!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真柏齊 於 2020-10-13 12:44 PM 發表

用咩影?好奇怪⋯⋯

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2020-10-13 06:49 PM 發表

用咩影?好奇怪⋯⋯
咪用自動影囉

引用:
原帖由 真柏齊 於 2020-10-14 01:53 PM 發表

咪用自動影囉
可能維修中心嘅人都係這樣想,咪用三叔囉!而家我又無用條槍指著你用!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-10-11 06:49 PM 發表

彗差問題:https://appnews.fanswong.com/show.php?id=1599780
低大問題 低大問題 1意同1千2百萬用低都唔同 好難話部機問題

回覆 引用 TOP

剛用我部 note20ultra  自動模式近跟離一尺左右影張餐牌,無問題呀!

Amp: SR71A, Furutech X1, Graham Slee Solo ULD
Player: IPC, Hifiman 901
HP: HD800, HD600, HFI780, ATH- W5000 / A900X Ltd /
      Pro700 gold / ES7 / ES10, Philips X1, FA hope6  
IEM: ES velvet, CE531pro, HP-TWF11R, SA1, Klipsch X10
CM: MG6pro
引用:
原帖由 pcboydaniel 於 2020-10-14 04:43 PM 發表

剛用我部 note20ultra  自動模式近跟離一尺左右影張餐牌,無問題呀!

你試吓用白紙黑字A4紙

引用:
原帖由 太空 於 2020-10-14 07:44 PM 發表

你上嚟投訴冇用
三星出舊屎啲人都話香
三星影相一向係用大光圈拍攝
所以你有小小震咪鬆郁矇
解決方法好簡單
你去手動改返光圈值
令對比度強的就清楚啲 ...
我用三叔note8, s10+,iphone拍全部冇事,我相信,似乎不存在一向這一詞。而且,這不是投訴,這是通知,有兒有女在讀書的家長不要買,當你要用手機影卷時,就會面對我同樣的問題!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 11:49 AM 發表

這是note20 ultra 5g 照出來的效果,要放大才看到清楚,大家拿任可一1000蚊的手機,隨便照一張A4紙,看看有沒有這種有鬼影的情況?正常?荒謬至極?什麼叫不要跟其它牌子對比?什麼叫這個型號就是這樣?狡辯! ...
冇乜嘢喎?我影 A4 文件可以接受喎。成張都算清楚,d字又比你果d更近邊緣。
自動模式,1X~

附件

20201015_151518.jpg(750.24 KB)

2020-10-15 03:30 PM

Screenshot_20201015-153307_Gallery.jpg(202.38 KB)

2020-10-15 03:36 PM

Screenshot_20201015-153358_Gallery.jpg(196.32 KB)

2020-10-15 03:37 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]