• 瀏覽: 7,361
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-11 11:49 AM 發表

這是note20 ultra 5g 照出來的效果,要放大才看到清楚,大家拿任可一1000蚊的手機,隨便照一張A4紙,看看有沒有這種有鬼影的情況?正常?荒謬至極?什麼叫不要跟其它牌子對比?什麼叫這個型號就是這樣?狡辯! ...
有幾唔清呀?經過討論區壓縮張相,你框住果d字我都能不費力睇到讀到

引用:
原帖由 jimjim812 於 2020-10-15 04:05 PM 發表

有幾唔清呀?經過討論區壓縮張相,你框住果d字我都能不費力睇到讀到
你這張的而且確是正常的

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-15 04:10 PM 發表

你這張的而且確是正常的
可能拍攝時沒有垂直對著文件,角度有些偏了而出問題

引用:
原帖由 jimjim812 於 2020-10-15 04:49 PM 發表

可能拍攝時沒有垂直對著文件,角度有些偏了而出問題
其實,如果他修好我的機,跟維修中心的機都試到這效果,我會接受的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-14 05:19 PM 發表

你試吓用白紙黑字A4紙
好,用近距離一尺內影這張說明書,無咩問題。

Amp: SR71A, Furutech X1, Graham Slee Solo ULD
Player: IPC, Hifiman 901
HP: HD800, HD600, HFI780, ATH- W5000 / A900X Ltd /
      Pro700 gold / ES7 / ES10, Philips X1, FA hope6  
IEM: ES velvet, CE531pro, HP-TWF11R, SA1, Klipsch X10
CM: MG6pro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-8 09:37 AM 發表

我成萬蚊買左部三叔note20 ultra5g,發現影相吾清(除了中間的部分好一點),攞上去維修中心,佢竟然清楚講係正常,有冇攪錯!!!叫我吾好用部機來影近野,係咪痴線㗎!啲產品明知有嚴重同題,重吾全球回收,重敢不停買廣告!我發誓,我永遠都吾會再用三叔! ...
冇圖冇真相,係得你講,部機咁大問題可以要求佢換部新俾你啦

引用:
原帖由 鋁隱 於 2020-10-16 06:56 AM 發表

冇圖冇真相,係得你講,部機咁大問題可以要求佢換部新俾你啦
師兄,呢的係打手黎,非理性討論佢都係滾番去用 Iphone 算吧!

Amp: SR71A, Furutech X1, Graham Slee Solo ULD
HP: HD800, HD600, HFI780, ATH- W5000 / A900X Ltd /
      Pro700 gold / ES7 / ES10, Philips X1, FA hope6  
IEM: ES velvet, CE531pro, HP-TWF11R, SA1, Klipsch X10
引用:
原帖由 pcboydaniel 於 2020-10-16 08:23 AM 發表

師兄,呢的係打手黎,非理性討論佢都係滾番去用 Iphone 算吧!
買部note20 ultra回來測試,然後做打手,這説法似乎難以理解,不過這裹是討論組,言者無罪!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-16 08:27 AM 發表

買部note20 ultra回來測試,然後做打手,這説法似乎難以理解,不過這裹是討論組,言者無罪!
麻煩你出圖出單據證實咯

引用:
原帖由 鋁隱 於 2020-10-16 09:06 AM 發表

麻煩你出圖出單據證實咯
上面已出了,煩請順手拉一拉!

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-16 09:08 AM 發表

上面已出了,煩請順手拉一拉!
你出咗咩嘢呀?我係話你買咗note20嗎,咁你影你部手機啦,show埋單據啦,咁先有人信。

引用:
原帖由 鋁隱 於 2020-10-16 09:12 AM 發表

你出咗咩嘢呀?我係話你買咗note20嗎,咁你影你部手機啦,show埋單據啦,咁先有人信。
太可笑了!這裏是討論組,不是法庭。如大家不信,盡管繼續買,不必看我此留言。反正我就不會再買三叔,但中了招,只可以怨自已了。

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-16 09:18 AM 發表

太可笑了!這裏是討論組,不是法庭。如大家不信,盡管繼續買,不必看我此留言。反正我就不會再買三叔,但中了招,只可以怨自已了。
有咩咁可笑,如果我係受害者,我可能比你更激,消委會,網上聲討一定唔少得,但你呢d.明顯係打手,問你拎證據你就左推右推,你要聲討人都俾d誠意呀。正如金仔話已成功登陸太陽,記者問太陽咁熱點登陸呀,金仔神答:我地係夜晚去架……

引用:
原帖由 鋁隱 於 2020-10-16 03:56 PM 發表

有咩咁可笑,如果我係受害者,我可能比你更激,消委會,網上聲討一定唔少得,但你呢d.明顯係打手,問你拎證據你就左推右推,你要聲討人都俾d誠意呀。正如金仔話已成功登陸太陽,記者問太陽咁熱點登陸呀,金仔神答:我地係夜晚去架…… ...
如果係機嘅個別問題,應去總代理,消委會處理產品質素換機退款事宜,因自己個人使用體驗不佳而煽動其他人不要使用,不太認同此做法。嘅然用得唔開心咪放左佢換其他牌子囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-9 09:53 AM 發表

攞左去維修中心整,第二日就叫我去攞!我買佢乜事,佢話update左frameware解決左,我再check問題一D都無改過,我家裏有note8, s10+,兩個在同一情況下,近距離影白紙黑字的文件一啲事都無,用iphone10 Pro Max一樣無事,維修中心的人重係度不停西遊! ...
現在1億像素係大senior,
淺景深有返咁上下,
單反都係咁樣,
影文件就用zoom 鏡啦😏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]