• 瀏覽: 7,362
  • 回覆: 62
我成萬蚊買左部三叔note20 ultra5g,發現影相吾清(除了中間的部分好一點),攞上去維修中心,佢竟然清楚講係正常,有冇攪錯!!!叫我吾好用部機來影近野,係咪痴線㗎!啲產品明知有嚴重同題,重吾全球回收,重敢不停買廣告!我發誓,我永遠都吾會再用三叔!

屋企人幾個用緊都無咁既問題wo 我自己成日影相,覺得超正,好過愛瘋好多倍。

回覆 引用 TOP

我對三星改觀左~  用緊A21s 對iphone 無興趣~諗緊sony 5 ii / note20 

回覆 引用 TOP

裝gcam試下

樓主是選錯用protrait mode所以景深會出現這效果。

你學識如何關閉景深啦。咁整個畫面就會全清。

Note20 ultra 後鏡頭太過凸出, 唔買 !

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-8 09:37 AM 發表

我成萬蚊買左部三叔note20 ultra5g,發現影相吾清(除了中間的部分好一點),攞上去維修中心,佢竟然清楚講係正常,有冇攪錯!!!叫我吾好用部機來影近野,係咪痴線㗎!啲產品明知有嚴重同題,重吾全球回收,重敢不停買廣告!我發誓,我永遠都吾會再用三叔! ...
攞左去維修中心整,第二日就叫我去攞!我買佢乜事,佢話update左frameware解決左,我再check問題一D都無改過,我家裏有note8, s10+,兩個在同一情況下,近距離影白紙黑字的文件一啲事都無,用iphone10 Pro Max一樣無事,維修中心的人重係度不停西遊!

樣衰也

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-10-9 05:26 AM 發表

樓主是選錯用protrait mode所以景深會出現這效果。

你學識如何關閉景深啦。咁整個畫面就會全清。
點關閉?

回覆 引用 TOP

我早放咗出去囉…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-8 09:37 AM 發表

我成萬蚊買左部三叔note20 ultra5g,發現影相吾清(除了中間的部分好一點),攞上去維修中心,佢竟然清楚講係正常,有冇攪錯!!!叫我吾好用部機來影近野,係咪痴線㗎!啲產品明知有嚴重同題,重吾全球回收,重敢不停買廣告!我發誓,我永遠都吾會再用三叔! ...
其實,已用三星多年,從它起家的S3,note3一直用,每一款都不負所託。雖然大陸機不停進步,仍然堅持用三星。但看到現時維修中心這種指鹿

回覆 引用 TOP

引用:

其實,已用三星多年,從它起家的S3,note3一直用,每一款都不負所託。雖然大陸機不停進步,仍然堅持用三星。但看到現時維修中心這種指鹿為馬,不知進取的態度,就在非常失望,只可説三叔是物極必反,止升反跌了,我只是向大家反映有此事實而已!

引用:

無圖無真相, 好難撐你!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 derrickt 於 2020-10-9 09:19 AM 發表

Note20 ultra 後鏡頭太過凸出, 唔買 !
入咗保護套, 啱啱好追平~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f4athk 於 2020-10-10 05:28 PM 發表

其實,已用三星多年,從它起家的S3,note3一直用,每一款都不負所託。雖然大陸機不停進步,仍然堅持用三星。但看到現時維修中心這種指鹿為馬,不知進取的態度,就在非常失望,只可説三叔是物極必反,止升反跌了,我只是向大家反映有此事實而已! ...
放咗部機去啦;不過唔用三星, 會無機用, 因為市場衹剩下大陸機!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]