• 瀏覽: 1,953
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
好耐換一次機,希望最少用到2,3年左右,平時都係睇片 睇fb咁,好少打機,請問各位有咩推薦

國內人仔2699
有K30 PRO, iQOO Neo3
大電,用S865 打機都可,用2-3年無問題

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-10-12 08:15 PM 發表

國內人仔2699
有K30 PRO, iQOO Neo3
大電,用S865 打機都可,用2-3年無問題
有冇google play架

引用:
原帖由 awdcal533 於 2020-10-12 06:51 PM 發表

好耐換一次機,希望最少用到2,3年左右,平時都係睇片 睇fb咁,好少打機,請問各位有咩推薦
如果你唔使5G,可以去兇宅問下華為P30,之前有師兄話係東涌店有貨,3180 Citi卡回100

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 awdcal533 於 2020-10-13 06:47 AM 發表

有冇google play架
自己裝有幾難

回覆 引用 TOP

俾個開箱你參考下啦,K30 pro 618做2199人仔,裝GMS 有什麼難度?
怕就選返港行啦,不過只係中階機選,自己看菜食飯啦,GMS 甘緊要,不如考慮Google 尼代親生仔4G,又有Google camera 加持Amazon 2700到

可能係2020年最高性價比S865 5G手機–K30 Pro 開箱
https://newsexpress9005695.wordpress.com/2020/08/10/可能係2020年最高性價比s865-5g手機-k30-pro-開箱/

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-10-13 06:19 PM 發表

俾個開箱你參考下啦,K30 pro 618做2199人仔,裝GMS 有什麼難度?
怕就選返港行啦,不過只係中階機選,自己看菜食飯啦,GMS 甘緊要,不如考慮Google 尼代親生仔4G,又有Google camera 加持Amazon 2700到

可能係2020年最高性價比S865 5G手機–K30 Pro 開箱
https://newsexpress9005695.wordpress. ...
要自已裝app...唔好,我唔太識

引用:
原帖由 awdcal533 於 2020-10-21 09:58 PM 發表

要自已裝app...唔好,我唔太識
買完自己去下載個谷哥安裝器
自動幫你搞埋
重新開機俾權限
除了華為中興
其他大部分都內置google 架構, 可能安個play store 就用得
可以跟個開箱搞或上網找找都有好多師兄分享

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]