• 瀏覽: 1,895
  • 回覆: 8
介紹講,當低用量時、會自動由5G落4G、但用得5、就想keep住、

始終4G年代、都唔會咁落3G、睇嚟長用5G、唔係好work、
等先頭部隊、享受報告下先

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢招都幾勁、到時係電訊商門市投訴、收唔到5G訊號、佢可以話現在低用量、
所以唔係用5G、耍你話開app用10G data先、試多兩下就用清個5G plan。

回覆 引用 TOP

尼個工能可能會有得揀,即係點到好,全程都係用5G卦.

回覆 引用 TOP

比左$買5G plan, 大部份時間部電話會用回4G,如無得set死5G或可由用家選擇,好似唔多公平,5G用電多,手電公司咪應改良,而唔係跳回4G,電訊商係收足你5G plan價$,都係等D試實機片出爐先決定吧。

相信iphone 12電量負荷唔到長開5G。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2020-10-17 09:01 PM 發表

應該係power、同overheat問題、唔係做埋呢啲無謂嘢為乜

回覆 引用 TOP

驚用家 5G Plan 數據爆煲, 月費就好襟計, 另外關係電池耗電問題, 長期用 5G 如果電池不加大容量下會好快冇電, 手機便會捱唔到用一整天使用時間 !自動調節情況與三星 Note20 ultra 類似, 例如屏幕用來玩遊戲 “最高支援 120 Hz 更新率, 而為了可以折省電量,加入自動更新率調節功能,系統會因應使用的 Apps,自動調節更新率”, 文書或閱讀會自動調整至 60 Hz 或以下, 有助減少屏幕發熱及耗電 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2020-10-17 21:01 發表

iphone 12粒電長開5G死硬~

引用:
原帖由 phqm 於 2020-10-18 03:38 AM 發表

iphone 12粒電長開5G死硬~
其實有尿袋年代、同埋電話多數放係工作枱面叉電、電就唔會唔夠嘅、
我覺得overheat、死機至真、呢啲通常都係5G chipset做得唔好嘅問題

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone #iphone5
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]