• 瀏覽: 3,807
  • 回覆: 22
最近部機更新完,又創新紀錄!一晚待機,由12%升到20%以上,勁!

附件

Screenshot_20201024-064818_Device care.jpg(55.92 KB)

2020-10-24 07:22 AM

Screenshot_20201024-064818_Device care.jpg

熱賣及精選
我又冇你咁誇張,頂多六個percent

引用:
原帖由 蘇老板 於 2020-10-24 09:12 AM 發表

我又冇你咁誇張,頂多六個percent
我曾經試過,將部機,放留係CS,佢做完還原,咩都唔裝,佢測試咗7日,7日後比返部機我時同我講,一晚待機11%,係正常,我即時無嘢講。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 死P仔 於 2020-10-24 07:22 AM 發表

最近部機更新完,又創新紀錄!一晚待機,由12%升到20%以上,勁!
whatsapp 背景2小時?有問題啦…

samsung機係咁上下啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fymail 於 2020-10-24 09:54 AM 發表

whatsapp 背景2小時?有問題啦…
whatsapp呢D即時通訊,唔係全日都係背後運行咩?佢唔行,點收訊息?講行得多,個FB咪仲勁?成6個鐘!但未更新,都係呢埋App無變,都係一晚10∼12%,更新完,可以用到24%,起身得返76%,真無言。。

引用:
原帖由 死P仔 於 2020-10-24 12:22 PM 發表

whatsapp呢D即時通訊,唔係全日都係背後運行咩?佢唔行,點收訊息?講行得多,個FB咪仲勁?成6個鐘!但未更新,都係呢埋App無變,都係一晚10∼12%,更新完,可以用到24%,起身得返76%,真無言。。
推送唔洗成日運行,而我note20u一晚只消4%電

回覆 引用 TOP

我部note20u,放七個鐘只係跌4%。似乎係樓主某d apps問題

引用:
原帖由 fxxkingu 於 2020-10-24 01:44 PM 發表

我部note20u,放七個鐘只係跌4%。似乎係樓主某d apps問題
就好似我之前都講過,曾經放留係CS,佢咩都無裝試完7日後同我講,一晚解11%,係正常,咁即係話,佢唔裝嘢,都要用成11%晚,仲試咗7日後同我講係正常,咁我就唔知邊D app問題,如果係,都係跟機app了。

Wow thats crazy

回覆 引用 TOP

我部 N10+ 都見近排用電快左, 上年 11 月中買差唔多 1 年, 唔知係電開始老化定 update patch 後問題, 想問用咩方法可以 check 到? 如用電有問題拎去旺角邊個代理換 (之前見好似話有 2 間)?

引用:
原帖由 hylai 於 2020-10-25 01:39 PM 發表

我部 N10+ 都見近排用電快左, 上年 11 月中買差唔多 1 年, 唔知係電開始老化定 update patch 後問題, 想問用咩方法可以 check 到? 如用電有問題拎去旺角邊個代理換 (之前見好似話有 2 間)?
samsung維修旺角係有兩間一間喺朗豪坊另一間喺銀城商場即係西洋菜街 山東街同豉油街中間📱

除咗whatsapp,基本上所有app都唔需要背景運行,背景數據,通常都關晒佢,唔俾背景執行,尤其香討facebook微信……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場橙色獅子 於 2020-10-25 13:45 發表

samsung維修旺角係有兩間一間喺朗豪坊另一間喺銀城商場即係西洋菜街 山東街同豉油街中間📱
Thanks, 好似話豉油街間少啲人都服務好啲? 另知唔知如果要換電係咪預半日或1日可以拎番?

引用:
原帖由 hylai 於 2020-10-25 02:00 PM 發表

Thanks, 好似話豉油街間少啲人都服務好啲? 另知唔知如果要換電係咪預半日或1日可以拎番?
我自己去開朗豪,幾次整野都無投訴。fold2我人為爆mon佢居然話見我買左無耐,唔收我錢同我換mon.電有貨就預個半鐘,正常佢會講三個鐘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]