• 瀏覽: 4,250
  • 回覆: 22
原本iphone得64GB所以每個月都俾$23買200GB容量儲存相片,但近排換左iphone 11,有256GB,所以就取消$23 plan,點知我未得閒將D相過落新手機,apple就將我icloud入面成2萬幾張相Delete晒,我打過去問,佢話因為過左某個時限就會慢慢將我d相取消,我有咩方法先可以搵返d相?我都知我係衰,成個半月都唔將d相back up,而家冇晒5年嘅相
好唔開心😣😣有冇人知出面有冇人識整? 求指教🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼😭😭😭😭😭🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻😭😭😭😭

熱賣及精選
iCloud都有得整!?我有無理解錯你意思?即係有人可以上蘋果雲個垃圾桶度執番啲相出嚟?!

啲相響iCloud被delete,我諗只有Apple幫到你,樓主不如問下Apple可唔可以幫你restore 返啲相

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 12 Pro,Galaxy S21
(平板) iPad Pro 11
(電腦) Macbook Pro 16
引用:
原帖由 ninefingerHK 於 2020-10-27 02:21 PM 發表

iCloud都有得整!?我有無理解錯你意思?即係有人可以上蘋果雲個垃圾桶度執番啲相出嚟?!
我就係想知有冇得搞😣😣我都知應該好難,只係心存一絲希望係度問下有冇人試過類似情況或者有IT高手識整🙏🏼😰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2020-10-27 02:24 PM 發表

啲相響iCloud被delete,我諗只有Apple幫到你,樓主不如問下Apple可唔可以幫你restore 返啲相
我打過去Apple支援度問,個女仔話搞唔到,佢話係icloud後台個邊刪除我d相,佢地搞唔到,咁我就問佢有冇得e-mail聯絡iCloud後台或總部,佢都話冇😭😰

你肯比天文數字蘋果,講來講去錢的問題。

引用:
原帖由 jommh 於 2020-10-27 10:47 PM 發表

蘋果會為了少少錢摧毀整間公司的價值?

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。

回覆 引用 TOP

下次不如backup 去 google photo 又唔駛錢,又快

引用:
原帖由 jommh 於 2020-10-27 10:47 PM 發表

如果可以用錢解決,我都好想,當然要睇下幾錢啦,天文數字就梗係冇,但而家連一個可以買返d相嘅機會都冇😢😢😢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ellewong1025 於 2020-10-27 11:23 PM 發表

下次不如backup 去 google photo 又唔駛錢,又快
經過今次我先有用google phOto, 都係朋友介紹先知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急巧表姐 於 2020-10-27 10:44 PM 發表

我打過去Apple支援度問,個女仔話搞唔到,佢話係icloud後台個邊刪除我d相,佢地搞唔到,咁我就問佢有冇得e-mail聯絡iCloud後台或總部,佢都話冇😭😰
如果Apple支援唔肯幫你聯絡iCloud後台,應該冇得搞。IT人都幫唔到你,唔通佢地可以hack入iCloud server?只能夠講樓主你當買個教訓(係幾慘痛嘅我明)

現時持有:
引用:
原帖由 lafy 於 2020-10-28 04:53 AM 發表

如果Apple支援唔肯幫你聯絡iCloud後台,應該冇得搞。IT人都幫唔到你,唔通佢地可以hack入iCloud server?只能夠講樓主你當買個教訓(係幾慘痛嘅我明)
5年嘅回憶。。😢😢好似突然之間冇晒咁...

引用:
原帖由 焦急巧表姐 於 2020-10-27 01:28 PM 發表

原本iphone得64GB所以每個月都俾$23買200GB容量儲存相片,但近排換左iphone 11,有256GB,所以就取消$23 plan,點知我未得閒將D相過落新手機,apple就將我icloud入面成2萬幾張相Delete晒,我打過去問,佢話因為過左某個時限就會慢慢將我d相取消,我有咩方法先可以搵返d相?我都知我係衰,成個半月都唔將d相back up,而家冇晒5年嘅相
好唔開心😣😣有冇人知 ...
你用新電話,用同一個apple ID,你用開都係會syn個相簿,點會個幾月都未syn落部新機?

如果有咁多相,自己開個NAS仲好啦

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-10-28 11:09 AM 發表

你用新電話,用同一個apple ID,你用開都係會syn個相簿,點會個幾月都未syn落部新機?

如果有咁多相,自己開個NAS仲好啦
我新手機係用同一個apple ID架,不過我冇syn相簿呀,我7左...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急巧表姐 於 2020-10-28 10:40 AM 發表

5年嘅回憶。。😢😢好似突然之間冇晒咁...
我明你感受,所以我一直用Google Photos之餘,電腦亦有一個copy

現時持有:
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]