• 瀏覽: 14,573
  • 回覆: 89
引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-12-3 08:31 PM 發表

留又有乜問題?
留返黎灌水

熱賣及精選
我都有呢個問題

即是無辦法

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-4-25 06:13 PM 發表

即是無辦法
或者每日 delete 番個 備份 file,
咁就解決用了很多位, 的問題.

.

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-12-3 08:31 PM 發表

留又有乜問題?
你少位, 要去解決, 就要將就.

你屋企有2 千呎, 但要放十張梳化, 8 張床.
然後話屋企無位,
咁有咩好講?

方法:
1. whatsapp backup setting, 揀唔包括片, video,
2. 刪除一些舊片.

咁, 係咪幫到下?

whatsapp 內, send 嗰個folder, 儲存收你曾經送出去嘅片同埋相. 你從來冇清過就會用你好多位,  清曬佢就free 返好多位出嚟.

另外上面有人講話咩用百幾蚊/64GB手機好廢. 我淨係知用緊呢啲百幾蚊手機, 內存幾十GB嘅人, 大有人在, 股票每日上落賺嘅錢,  買幾十部iphone都得.  講得呢啲嘢既人. 真係井底蛙

引用:
原帖由 ryan111111 於 3/12/2020 20:31 發表

留又有乜問題?
因為你唔夠位囉.  冇位,  你係就剷咗佢,  
如果你要留, 你就要換機.  就係咁簡單

引用:
原帖由 ft907 於 2021-4-26 09:47 發表

whatsapp 內, send 嗰個folder, 儲存收你曾經送出去嘅片同埋相. 你從來冇清過就會用你好多位,  清曬佢就free 返好多位出嚟.

另外上面有人講話咩用百幾蚊/64GB手機好廢. 我淨係知用緊呢啲百幾蚊手機, 內存幾十GB嘅人, 大有人在, 股票每日上落賺嘅錢,  買幾十部iphone都得.  講得呢啲嘢既人. 真係井底蛙
網上有啲人就係咁,鳩up無建設性
十足十精神病

這問題是Whatsapp功能缺失

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-4-26 12:37 發表

這問題是Whatsapp功能缺失
這問題是app設計考慮不足

竟然不能在「設定中」設定成「不執份備份」
每天2:00am就自動備份,話之你空間已嚴重不足
師奶/老人家唔會識手動del,就比佢啲備份檔迫到手機爆曬位

而且保留備份檔是近7定日近9日,這更是毫無必要
如真係要還原,邊個會揀回復到7日前,而不是回復最近期?
莫名其妙

引用:
原帖由 ryan111111 於 26/4/2021 12:41 發表

這問題是app設計考慮不足

竟然不能在「設定中」設定成「不執份備份」
每天2:00am就自動備份,話之你空間已嚴重不足

師奶/老人家唔會識手動del,就比佢啲備份檔迫到手機爆曬位

而且佢保留備份檔是近7-9日,亦是毫無必要
如真係要還原,邊個會回復7日前,而不是回復最近期??
https://faq.whatsapp.com/android/account-and-profile/how-to-free-up-storage-on-whatsapp/?lang=en

How to free up storage on WhatsApp

引用:
原帖由 mdlee 於 2020-11-12 11:45 AM 發表

我都有部三星 Note3, Android Version 5,個 ROM 得 16 Gb, 入咗張年卡, 數據用完, 仍可打電話, 平時用來裝些機頂盒的 APP, 用得唔好嘥.
路過
我家中老人家都係note 3
我用左2年換左新電,3年前比佢用,到而家都仲正常
印象中好似係32GB
有裝whatsapp但係唔用,只係用黎打電話

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-4-26 12:36 PM 發表

網上有啲人就係咁,鳩up無建設性
十足十精神病
如果你屋企有小朋友
你就會知點解有呢類人
我屋企個小朋友,o係學校學番黎
佢地認為用iphone先係正常人,iphone是最勁的
小學雞仲細個,毛都未出,腦筍都未生埋
你原諒佢地啦

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2021-4-26 05:20 PM 發表

如果你屋企有小朋友
你就會知點解有呢類人
我屋企個小朋友,o係學校學番黎
佢地認為用iphone先係正常人,iphone是最勁的
小學雞仲細個,毛都未出,腦筍都未生埋
你原諒佢地啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]