• 瀏覽: 14,833
  • 回覆: 90
認真講 whatsapp總有啲圖一日後都已經冇用 例如交代當刻去到邊度 有啲節日快樂圖,長輩圖等。 就算百幾萬條訊息都要留 點解一定要留喺手機個c drive?

熱賣及精選
引用:
原帖由 大深情的手機 於 2021-4-27 08:51 PM 發表

認真講 whatsapp總有啲圖一日後都已經冇用 例如交代當刻去到邊度 有啲節日快樂圖,長輩圖等。 就算百幾萬條訊息都要留 點解一定要留喺手機個c drive?
無KEEP圖及片, 只係KEEP訊息

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 26/4/2021 17:20 發表

如果你屋企有小朋友
你就會知點解有呢類人
我屋企個小朋友,o係學校學番黎
佢地認為用iphone先係正常人,iphone是最勁的
小學雞仲細個,毛都未出,腦筍都未生埋
你原諒佢地啦
你都識話小朋友啦,  腦筍都未生埋, iphone有幾勁呀?
係咁意跌抽鎖匙在地下,  一條鎖匙夠你買幾百個 iphone ! 呢啲先係堅嘢!

引用:
原帖由 ft907 於 2021-4-28 02:50 PM 發表

你都識話小朋友啦,  腦筍都未生埋, iphone有幾勁呀?
係咁意跌抽鎖匙在地下,  一條鎖匙夠你買幾百個 iphone ! 呢啲先係堅嘢!
所以樓主無謂動氣,當遇到小朋友算了
果d跌抽鎖匙既人,我n年前上車,去睇樓遇過
街市阿嬋,成個拍戲既元秋咁既款架
佢拎抽鎖匙出黎,我O 左咀

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 28/4/2021 16:04 發表

所以樓主無謂動氣,當遇到小朋友算了
果d跌抽鎖匙既人,我n年前上車,去睇樓遇過
街市阿嬋,成個拍戲既元秋咁既款架
佢拎抽鎖匙出黎,我O 左咀
街市阿嬋,成個拍戲既元秋咁既款......呢啲先係堅人不露相!
你估真係睇下人哋用咩電話, 就睇到人哋有幾多身家咩

引用:
原帖由 ft907 於 2021-4-28 11:24 PM 發表

街市阿嬋,成個拍戲既元秋咁既款......呢啲先係堅人不露相!
你估真係睇下人哋用咩電話, 就睇到人哋有幾多身家咩
冇錯
小學雞未進化
先至會以貌取人

引用:
原帖由 焦急勇敢的手機 於 2021-4-28 12:06 AM 發表

無KEEP圖及片, 只係KEEP訊息
訊息就更無謂 一百萬條訊息 總有30萬條問"你去到邊?"或無意義emoji 更加keep 嚟無謂。  再回上面鎖匙論。我拎出街抽鎖匙 十條都唔係屬於我 仲要有啲只係locker匙信箱匙。 有錢咩? iphone殼都買唔到 甚至螢幕貼

引用:
原帖由 大深情的手機 於 1/5/2021 09:18 發表

訊息就更無謂 一百萬條訊息 總有30萬條問"你去到邊?"或無意義emoji 更加keep 嚟無謂。  再回上面鎖匙論。我拎出街抽鎖匙 十條都唔係屬於我 仲要有啲只係locker匙信箱匙。 有錢咩? iphone殼都買唔到 甚至螢幕貼
你當人哋個個好似你咁呀? 十條匙都唔係你自己呀?
哈哈,  果然是小學雞思維

引用:
原帖由 loneranger1997 於 2021-5-1 22:47 發表

設定內改為七日或三十日。
不是, 佢每天2:00AM在手機內"自動生成"一個對話備份
是無得在設定中更改的
不信你試試, 設定中無任何關於這樣野的選項
每日2:00AM就自動執行

每日2:00AM就自動執行

引用:
原帖由 Yohji  於 2020-11-11 23:48 發表

64Gb 手機仲有人買
廢老都唔用
你呢D白痴只係識走出來派膠, 笑死人

同個乜9"衛訊VIP"真係好兄弟, 兩條白痴

我直頭備份唔到(ios)
我有足夠空間的

唔係可以揀手動咩,唔自己撳佢唔會 backup 㗎? 定係冇咗呢個 option? 

引用:
原帖由 子時奇馬 於 2021-5-20 00:01 發表

唔係可以揀手動咩,唔自己撳佢唔會 backup 㗎? 定係冇咗呢個 option? 
梗係唔得啦, 就每天2:00AM自動執行
用左WHATASPP 10年啦, 如果可以SET就唔洗上來問

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]