• 瀏覽: 1,699
  • 回覆: 10
剛買呢部機, 手機常出現"手機螢幕下方按鍵功能已停用" 請問有無人知係咩黎? 係部機壞定點? 一陣又會無左, 一陣又出現....... 求解決方法

回覆 引用 TOP

係咪全屏機,要用手勢操作,所以下面三粒鍵停用

原來咁多年無上Discuss吹水,光陰似箭啊~
引用:
原帖由 fcckfcck 於 2020-11-3 03:18 PM 發表

我有D遊戲揀左全屏模式, 想問呢個訊息係咪可以不理?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fcckfcck 於 2020-11-3 03:18 PM 發表

可以不理, 佢只不過係溫馨提示

回覆 引用 TOP

引用:

我仲有另外一個問題想請教下, 我將手機連接入電腦只可充電, 但我想可以過資料, 請問要點做?

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-11-5 13:18 發表

我仲有另外一個問題想請教下, 我將手機連接入電腦只可充電, 但我想可以過資料, 請問要點做?
屏幕上方下拉個MENU落來, 選檔案傳輸

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-11-6 12:24 AM 發表

屏幕上方下拉個MENU落來, 選檔案傳輸
都無呢個選擇, 只係一般充電中用手機既情況......

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-11-7 01:32 PM 發表

都無呢個選擇, 只係一般充電中用手機既情況......
有去設定到搞 一系上網睇下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-11-5 01:18 PM 發表

檔案管理應用有無線傳輸功能,唔使插線

回覆 引用 TOP

請問大家有無發現poco f2 pro唔用原裝線充電會好慢, 幾分鐘先充到1%, 這是正常的嗎?

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-11-19 04:39 PM 發表

請問大家有無發現poco f2 pro唔用原裝線充電會好慢, 幾分鐘先充到1%, 這是正常的嗎?
用pd qc未快 硬用華為 ov一加魅族系得5w

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]