• 瀏覽: 3,102
  • 回覆: 17
請問各位轉左5G師兄,是否同一使用習慣,5G比4G用多左數據?
如4G上網,每月用10G,5G上網會用多少(使用習慣不奕下),先謝各位師兄解答。

回覆 引用 TOP

係,即係大約用多幾多呢?如使用習慣不變下

引用:
原帖由 果個怪理想 於 2020-11-8 02:59 PM 發表

係,即係大約用多幾多呢?如使用習慣不變下
5g計劃都系比多左你

回覆 引用 TOP

我平時用4.5G plan,每月平均用10g, ( 如使用方式不奕下),是否join 5G 30g plan已足夠?定要join到100g plan?請已用5G plan嘅師兄解答疑團,謝謝!

4g機左5g機同一個台都係4.5g plan同一上網習慣用多左好多數據

以前一個月用6G.而家20日已經無左6G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個怪理想 於 8-11-2020 12:34 發表

請問各位轉左5G師兄,是否同一使用習慣,5G比4G用多左數據?
如4G上網,每月用10G,5G上網會用多少(使用習慣不奕下),先謝各位師兄解答。
如果上下載相同就唔會,除非你上下載多左野

1套片唔會因為你用5G而大左

用多咗既原因係,例如以前一小時可以下載三本書,而家一小時可以下載三十本書,咁大家都係用咗一小時係同一個網站,但用量就大咗十倍,快咗自然睇既嘢多咗!多啲又多啲加加埋埋一個月自然多好多!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 果個怪理想 於 2020-11-8 08:44 PM 發表

我平時用4.5G plan,每月平均用10g, ( 如使用方式不奕下),是否join 5G 30g plan已足夠?定要join到100g plan?請已用5G plan嘅師兄解答疑團,謝謝!
30G 100G差果小小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-11-9 08:47 AM 發表

如果上下載相同就唔會,除非你上下載多左野

1套片唔會因為你用5G而大左
下載快咗你會攞多幾套 咪一樣計數😂😂😂

引用:
原帖由 arcadiang 於 24-2-2021 15:49 發表

下載快咗你會攞多幾套 咪一樣計數😂😂😂
螺多左野緊係啦, 只要同而家相同使用習慣就冇分別

就算用4G開通宵螺多左野都用多左數據啦

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 03:55 PM 發表

螺多左野緊係啦, 只要同而家相同使用習慣就冇分別

就算用4G開通宵螺多左野都用多左數據啦
你諗清楚條數學題點樣計先啦! 十分鐘拿1G! 同一分鐘攞一g 靜下啦九分鐘你會幹什麼🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 arcadiang 於 24-2-2021 16:17 發表

你諗清楚條數學題點樣計先啦! 十分鐘拿1G! 同一分鐘攞一g 靜下啦九分鐘你會幹什麼🤣🤣🤣🤣
你會唔會同1時間睇10個片, 回討論區10條題, 打10個GAME先? 5G快左但你跟唔上, 如果照平時1樣玩法就冇分別

回覆 引用 TOP

每月100GB,睇到老花啊。

回覆 引用 TOP

我唔差得遠

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]