• 瀏覽: 7,591
  • 回覆: 30
我轉左份新工,個座位收訊號係超級微弱,what's app 都要用成個鐘先至有,想開個app 買股票又唔得。
我本身用CsL, 我想買齊晒咁多個台的數據卡試下收唔收到,唔知呢個方法可唔可行?

或者問下身邊同事係用邊個台,接收情況

回覆 引用 TOP

買多幾張卡試左先?

回覆 引用 TOP

非常可行,好多人都係咁
仲有個方法,你可以試試
起電話設定個到
揀手動網絡商
之後收到既網絡商就會有顯示
收唔到就顯示唔到
當然只係反映到收唔收到,同速度快唔快係無關
以前2G年代都係咁試,睇下邊個台收到,邊個台收唔到
咁起碼你知有D台係收唔到,你可以唔洗試
如果全部台都有,咁你都係買齊咁多張卡試啦

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2020-11-16 09:21 AM 發表

非常可行,好多人都係咁
仲有個方法,你可以試試
起電話設定個到
揀手動網絡商
之後收到既網絡商就會有顯示
收唔到就顯示唔到
當然只係反映到收唔收到,同速度快唔快係無關
以前2G年代都係咁試,睇下邊個台收到,邊個台收唔到
咁起碼你知有D台係收唔到,你可以唔洗試
如果全部台都有,咁你都係買齊咁多張卡試啦
nice share

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 orange0903 於 2020-11-13 07:03 AM 發表

我轉左份新工,個座位收訊號係超級微弱,what's app 都要用成個鐘先至有,想開個app 買股票又唔得。
我本身用CsL, 我想買齊晒咁多個台的數據卡試下收唔收到,唔知呢個方法可唔可行?
我同你一樣!不過我中移動!同事用數碼通收到!csl同中移動一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港蟹老闆 於 2020-11-16 02:38 PM 發表

直接用smartone 就慳返好多時間
我都想轉數記!但仲有18個月約🤦

引用:
原帖由 香港蟹老闆 於 2020-11-16 02:38 PM 發表

直接用smartone 就慳返好多時間
慳返好多乜野時間

引用:
原帖由 天將繼續修行 於 2020-11-16 02:52 PM 發表

我都想轉數記!但仲有18個月約🤦
18個月都幾難捱,如果係差既台既話

csl 係多少少死位

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 清晨回收的腋下 於 2020-11-16 04:21 PM 發表

18個月都幾難捱,如果係差既台既話
如果真係差,賠錢都要轉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]