• 瀏覽: 9,119
  • 回覆: 41
  • 追帖: 4
如題,老人家的年約號碼,明年2月到期,因為用量極低(一個月得唔夠1G數據)。想保留號碼轉年卡,最好一年20-50G就得,如果順便有幾G大灣區就更好。求方法。一般速度就得21M, 或再低都可以接受。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-14 10:36 PM 發表

如題,老人家的年約號碼,明年2月到期,因為用量極低(一個月得唔夠1G數據)。想保留號碼轉年卡,最好一年20-50G就得,如果順便有幾G大灣區就更好。求方法。一般速度就得21M, 或再低都可以接受。
LUCKY SIM「攜號轉台MNP」服務申請

引用:
原帖由 YYOOWW 於 2020-11-14 11:24 PM 發表

LUCKY SIM「攜號轉台MNP」服務申請
多謝你回帖。請問去邊度申請?年卡幾多錢?

先轉其他台用幾日,之後轉返3

轉3會有一張$10的白卡和一張$80的增值卡共$90
每次增值$50送$5、300分鐘和延長360日
每次增值$80送$30、1000分鐘和延長360日

12GB(8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據) $65
60GB(40GB 本地數據 + 20GB 社交媒體數據)$198
100GB(70GB 本地數據 + 30GB 社交媒體數據)$328
以上三㮔本地數據服務組合可按需要另外買增值卡增值,例如12GB本身足夠金錢增值,60GB要另外再買一張$80,100GB要另外再買兩張$80

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-15 07:30 AM 發表

12GB(8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據) $65
60GB(40GB 本地數據 + 20GB 社交媒體數據)$198
100GB(70GB 本地數據 + 30GB 社交媒體數據)$3 ...
$10白卡 再買$50卷$55,是否可用$65plan ?

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-15 09:45 AM 發表

$10白卡 再買$50卷$55,是否可用$65plan ?
可以

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-15 09:49 AM 發表

可以
理論上我可放返$80卷($10白+$80卷) 再係鴨記$3x 買$50卷?

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-15 10:07 AM 發表

理論上我可放返$80卷($10白+$80卷) 再係鴨記$3x 買$50卷?
你意思想放上網搵人要左張$80,如果我冇估錯你意思我覺得留返黎用好過,你一開始用晒,下一次你用兩$50不如用一張$80好過,分鐘都多400

第一年 10+55-65=0
第二年 0+55+55-65=45
第三年 45+55-65=35

張$80不如第一年用好過,之後每年用$50
第一年 10+110-65=55
第二年 55+55-65=45
第三年 45+55-65=35

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-15 07:30 AM 發表

100GB(70GB 本地數據 + 30GB 社交媒體數據)$3 ...
我對3有好感,請問有沒有plan係包埋幾G大灣區數據?同埋轉走3過冷河,有邊間建議(梗系想平啦)。謝謝你先。

引用:
原帖由 YYOOWW 於 2020-11-15 10:51 AM 發表

在Google或Fackbook搜尋欄輸入(超譯電話卡)就找到.   Lucky Sim攜號轉台新增10000分鐘及42Mbps計劃20GB+10000分鐘 $140 (一年,21Mbps) 40GB+2000分鐘 $150 (一年,42Mbps) 80GB+2000分鐘 $260 (540日,42Mbps)辦理轉台或查詢請whatsapp 5972 5924
請問如果個plan的數據提早用曬,可以再開新plan嗎?舊plan剩下的通話分鐘是否刪除?
如果個plan的通話分鐘用曬,但數據還可以頂到plan完結,可以增值按分鐘計之後再打電話嗎?

剛剛見到廣告,瘋澤有個叫haha sim的卡,因為樓上3的年卡那個8G+4G的我唔夠用,而再上的plan要近200, 這個haha sim 100蚊就得。 但唔知得唔得帶號轉台呢?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-15 11:05 AM 發表

我對3有好感,請問有沒有plan係包埋幾G大灣區數據?同埋轉走3過冷河,有邊間建議(梗系想平啦)。謝謝你先。
大灣區數據係唔係指香港同大陸
內地及港澳 – 30日/3GB + 300分鐘中國IDD
香港及澳門 – 365日/20GB香港 + 5GB澳門
內地及港澳 – 365日/30GB香港 + 3GB(中國, 澳門)
以上呢三樣都係$198,或者可以然睇返官網,以上資料我都係從官網搵返黎

https://web.three.com.hk/prepaid/intcard/index.html

過冷河可以去數碼通$48或者用住其他年卡試下先,例如LUCKY SIM,用晒之前轉返過黎3

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-15 12:32 PM 發表

剛剛見到廣告,瘋澤有個叫haha sim的卡,因為樓上3的年卡那個8G+4G的我唔夠用,而再上的plan要近200, 這個haha sim 100蚊就得。 但唔知得唔得帶號轉台呢?
haha SIM 係唔係呢張
https://www.fortress.com.hk/zt/hahasim
$100 40GB 3000分鐘 我睇應該頭一年,之後應該一樣,可唔可以轉台就唔知

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]