• 瀏覽: 8,418
  • 回覆: 39
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-15 11:05 AM 發表

我對3有好感,請問有沒有plan係包埋幾G大灣區數據?同埋轉走3過冷河,有邊間建議(梗系想平啦)。謝謝你先。
好似4.5G 最少用量都包3地DATA

未用返mo sim + 又係3台
$58 一個月,起碼唔驚唔記得增值無左個號碼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-15 07:30 AM 發表

先轉其他台用幾日,之後轉返3

轉3會有一張$10的白卡和一張$80的增值卡共$90
每次增值$50送$5、300分鐘和延長360日
每次增值$80送$30、1000分鐘和延長360日

12GB(8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據) $65
60GB(40GB 本地數據 + 20GB 社交媒體數據)$198
100GB(70GB 本地數據 + 30GB 社交媒體數據)$3 ...
師兄,你講緊係邊張?

錢,馬上有得洗!
樓,馬上有多層!
女,馬上有多條!
車,馬上有多架!
毒,馬上有得解!
引用:
原帖由 Eiso 於 2020-11-16 12:23 AM 發表

師兄,你講緊係邊張?
呢張卡係從其他台的月費或儲值卡攜號轉台轉來3的年卡,可參考以下網頁而按需要增值使用
https://web.three.com.hk/prepaid/intcard/index.html

回覆 引用 TOP

如果係電話 set 提示提自己增值咁簡單都都吾
做乜要用智能電話喔.
set臨到期前一個禮拜每日提一次
肯定吾怕吾記得啦

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-14 10:36 PM 發表

如題,老人家的年約號碼,明年2月到期,因為用量極低(一個月得唔夠1G數據)。想保留號碼轉年卡,最好一年20-50G就得,如果順便有幾G大灣區就更好。求方法。一般速度就得21M, 或再低都可以接受。
除咗lucky喺Fb搜尋精藝電話卡有多一個轉台參考

回覆 引用 TOP

我見到還有這張喔

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-11-21 09:51 PM 發表

我見到還有這張喔11841506
請問呢張"現代移動"卡係點充值
雖然價錢好吸引,但係Google 完都睇吾到官方網站
淨係搵到香港卡檔
Hong Kong Sim 但只係代售店
個廣告又只得個 電話/whatspp/wechat
感覺好雞咁

引用:
原帖由 totaltotti 於 2020-11-21 11:37 PM 發表

請問呢張"現代移動"卡係點充值
雖然價錢好吸引,但係Google 完都睇吾到官方網站
淨係搵到香港卡檔
Hong Kong Sim 但只係代售店
個廣告又只得個 電話/whatspp/wechat
感覺好雞咁
有沒有人瞭解這張現代移動卡?果100蚊通話費幾吸引。

回覆 引用 TOP

應該很快有打手來推銷這張卡了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 totaltotti 於 2020-11-16 11:59 PM 發表

如果係電話 set 提示提自己增值咁簡單都都吾
做乜要用智能電話喔.
set臨到期前一個禮拜每日提一次
肯定吾怕吾記得啦
請教,如何設定提示?當鬧鐘咁設定?

衫仔卡幾抵用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-15 07:30 AM 發表

先轉其他台用幾日,之後轉返3

轉3會有一張$10的白卡和一張$80的增值卡共$90
每次增值$50送$5、300分鐘和延長360日
每次增值$80送$30、1000分鐘和延長360日

12GB(8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據) $65
60GB(40GB 本地數據 + 20GB 社交媒體數據)$198
100GB(70GB 本地數據 + 30GB 社交媒體數據)$3 ...
想請教只增值未開計劃,是否每月會扣幾蚊月費?

引用:
原帖由 Cepa 於 2020-11-22 07:59 AM 發表

想請教只增值未開計劃,是否每月會扣幾蚊月費?
不會每個月扣錢

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-11-22 08:22 AM 發表

不會每個月扣錢
即係免了每個月隧道費?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]