• 瀏覽: 17,571
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Sim2020 於 2020-11-23 11:15 AM 發表

你提供方法都好好
有機會再使用
—————————————
我目前解決方法如下
手機登入google 馬上只恢復phone list
但通訊(紀)錄 及 短訊 (就無法自動恢復)
注: 通訊(紀)錄 = 我近期打電話多次的紀錄

10T 今次預裝(改用了google 通訊錄及短訊)
〔放棄了〕小米自家 通訊記錄及短訊,
初步發現:
小米沒法去(本地備份)google  ...
smart transfer可以過埋whatsapp紀錄

引用:
原帖由 montejo 於 2020-11-23 11:18 AM 發表

smart transfer可以過埋whatsapp紀錄
呢個apps都幾好👏👏

小米抱谷歌大腿?小米MIUI撥號與簡訊,將被谷歌旗下APP接管
https://kknews.cc/tech/q982zpo.amp

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-11-15 11:53 AM 發表

請問有冇人買咗開箱及用家評論呢 ?

https://m.eprice.com.hk/mobile/intro/6398/xiaomi-10t-lite-5g/
請問呢部機用到 wifi calling 嗎

引用:
原帖由 TCSMAK 於 2020-11-26 01:33 PM 發表

請問呢部機用到 wifi calling 嗎
我唸應該有啩? 最好有用家解答, 條片係 Note7 Pro, 可作為參考, 條 youtuber 開頭噏咗好多廢話, 最好係 2分30秒開始睇 !😅

How to Enable & Use WiFi Calling In Any Xiaomi Devices | WiFi Calling on Redmi Note 7 Pro | MIUI 11

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Pax3yl6X43U

回覆 引用 TOP

謝謝你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 z1010 於 2020-11-22 10:11 AM 發表

剛入手10T Lite,一切滿意,但沒有5G+4G,之後唔知能否支援😟
咁多位ching, 今日出咗10T lite,  但插咗2張卡都係顯示4G+4G,而手機update咗都係寫著如果揀5G都係副卡要停用,請問你地有冇呢個問題呀?

引用:
原帖由 eddieyim8442 於 2020-11-29 06:27 PM 發表

咁多位ching, 今日出咗10T lite,  但插咗2張卡都係顯示4G+4G,而手機update咗都係寫著如果揀5G都係副卡要停用,請問你地有冇呢個問題呀?
完全一樣呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eddieyim8442 於 2020-11-29 06:27 PM 發表

冇人話過呢部機可以5g+4g啵,買之前唔問請楚?

引用:
原帖由 用戶名:冇 於 2020-11-29 10:57 PM 發表

冇人話過呢部機可以5g+4g啵,買之前唔問請楚?
ching,我喺上面之前#8問過,#9有ching回覆話5G+4G,見到而家買咗機唔係一樣至問吓,可能要等佢再update啦,其實之前小米佢喺個網頁都講遲啲會有更新,咁為有再等吓添啦

引用:
原帖由 eddieyim8442 於 2020-11-29 11:30 PM 發表

ching,我喺上面之前#8問過,#9有ching回覆話5G+4G,見到而家買咗機唔係一樣至問吓,可能要等佢再update啦,其實之前小米佢喺個網頁都講遲啲會有更新,咁為有再等吓添啦
去得買機緊係問sales,係呢到問人一係唔知一係就話冇,你信呢到講野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eddieyim8442 於 2020-11-29 11:30 PM 發表

https://mobile.discuss.com.hk/vi ... 69&extra=page=1
俾你參考下呢區啲人對答

回覆 引用 TOP

呢部即係大陸版紅米NOTE 9 PRO
係鏡頭無1億像素

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-12-1 05:46 AM 發表

呢部即係大陸版紅米NOTE 9 PRO
係鏡頭無1億像素
大陸版紅米會唔會delay whatsapp?

引用:
原帖由 hahaming123 於 2020-12-1 10:16 發表

大陸版紅米會唔會delay whatsapp?
唔會

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-12-1 11:58 AM 發表

唔會
你覺得買國內版note 9 pro 5g 好過香港版 10t lite嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]