• 瀏覽: 1,931
  • 回覆: 9
如果之前有安裝八達通Apps!可以打電話去八達通公司之後你再睇返八達通Apps嘅交易記錄就可以攞返之前餘額!

回覆 引用 TOP

試下在新電話入Settings -> Apple ID,移除舊電話Apple Pay 的All cards。

【警告】本文章內容可能令人反感,未滿 18 歲的人士不可觀看。請勿將本文章向該等人士出示。

回覆 引用 TOP

login icloud,移除舊電話八達通,再去新電話加翻就可以

Nokia 2120

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 visto 於 2020-11-15 12:14 PM 發表

我已經加卡去A電話
但我換左B電話
要點樣先可以由A轉番B
A電話已經賣左
如果A電話你無移除張八達通就reset部機,咁餘額係會無左

正確做法:
A電話去wallet移除八達通,餘額會上返apple ID
B電話用同一個apple ID加返八達通,餘額出現返

你無用 資料轉移到 iPhone 功能咩?

回覆 引用 TOP

我自己做法就前一晚把八達通app同銀包back up上icloud,把舊機直接重設,係新機銀包app拿返張卡出泥
PS:有把舊機資料傳送到新機,八達通是跟apple id

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-11-15 04:48 PM 發表

如果A電話你無移除張八達通就reset部機,咁餘額係會無左

正確做法:
A電話去wallet移除八達通,餘額會上返apple ID
B電話用同一個apple ID加返八達通,餘額出現返
但我試過放AW,冇移除八達通,但icloud仲顯示係舊錶(可移除卡同AW裝置)
再去新加翻

Nokia 2120
引用:
原帖由 visto 於 2020-11-15 12:14 PM 發表

我已經加卡去A電話
但我換左B電話
要點樣先可以由A轉番B
A電話已經賣左
你賣果陣有無reset 晒啲野先?
係wallet 度 移除張卡 資料會入番你apple id
你係新機入番apple id 係wallet 新增卡
就可以加番原本張卡落去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RAYTO328 於 2020-11-15 07:32 PM 發表

但我試過放AW,冇移除八達通,但icloud仲顯示係舊錶(可移除卡同AW裝置)
再去新加翻
你將八達通由電話轉去AW,已經等同移除左電話上張八達通啦…

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]