• 瀏覽: 3,746
  • 回覆: 22
  • 追帖: 3
百度盤好用嗎?仲有咩其它介紹,大約需要100GB就夠!主力大陸用!
另想問,上傳相上雲,可唔可以連folder都分埋傳上去?我唔識用的!

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-11-19 10:29 PM 發表

百度盤好用嗎?仲有咩其它介紹,大約需要100GB就夠!主力大陸用!
另想問,上傳相上雲,可唔可以連folder都分埋傳上去?我唔識用的!
最好用 部電話買夠512

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-11-19 10:37 PM 發表

最好用 部電話買夠512
上傳雲端係怕手機掉咗,512掉咗都係無哂架啦!512都要上傳架麻!

無, 你大陸用, 好多都用唔到
比錢買百度雲, 完

回覆 引用 TOP

nas

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-11-19 11:27 PM 發表

上傳雲端係怕手機掉咗,512掉咗都係無哂架啦!512都要上傳架麻!
我以為你系唔夠 咁樣 大陸雲冇蘋果本身好用 買部蘋果 大陸成日會封野刪野..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-11-19 10:29 PM 發表

Microsoft onedrive 暫時應該仲用到,以後唔知。
如果你用iPhone最簡單icloud 一定用得。
再唔係就只有用大陸啲Drive

試下一刻相冊

回覆 引用 TOP

天翼雲盤唔錯,上傳下載都幾快.
https://cloud.189.cn/

回覆 引用 TOP

引用:

呢個都是大陸的,有1024GB免費。

謝謝大家,在家找到一隻很少用的32gb手指,然後把手機備份在手指上,解決了

引用:

一刻相冊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2020-11-22 03:01 PM 發表

謝謝大家,在家找到一隻很少用的32gb手指,然後把手機備份在手指上,解決了
手指咪仲容易唔見

引用:
原帖由 樹下大大西瓜 於 2020-11-22 01:21 PM 發表

呢個都是大陸的,有1024GB免費。
點解咁好死?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-11-22 07:23 PM 發表

點解咁好死?
不知!我都是之前google photo要收錢才發現!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]