• 瀏覽: 78,777
  • 回覆: 258
  • 追帖: 3
昨日出的新機,由100%到88%,只係用左30分鐘,全程只有上網同YouTube,外媒評測係7個半鐘,我連機都冇打,咁計法最多唔過5個鐘,如果打埋機應該捱唔到3個鐘。

咁恐怖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 02:14 PM 發表

昨日出的新機,由100%到88%,只係用左30分鐘,全種只有上網同YouTube,外媒評測係7個半鐘,我連機都冇打,咁計法最多唔過5個鐘,如果打埋機應該捱唔到3個鐘。
On 9 你今日先知?youtube + 5G 上網 一定食電 !

再用手機炒股真係要日日帶尿袋出街!

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
要買就一係pro ,一係 pro max

又因小失大,

一部iphone 隨時可用四五年,換一次原廠電又似新機咁

用電快,死症

引用:
原帖由 買大陸股等換樓 於 2020-11-22 04:30 PM 發表

要買就一係pro ,一係 pro max

又因小失大,

一部iphone 隨時可用四五年,換一次原廠電又似新機咁
如果我要咁大部,我部11就唔會換,部11真係兩日充一次

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 04:38 PM 發表

如果我要咁大部,我部11就唔會換,部11真係兩日充一次
mini = ip4 大細
細機,舊電細,預左電少,唔襟用

引用:
原帖由 買大陸股等換樓 於 2020-11-22 04:41 PM 發表

mini = ip4 大細
細機,舊電細,預左電少,唔襟用
我用過se 嘅電都好過佢,二千幾點唔應該咁食電,唔明點解apple 唔加多少少電,重小小我真係唔介意,好過帶住個尿袋出街咁麻煩,2200電加多齊頭3000電都好,唔會重幾多

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 05:14 PM 發表

我用過se 嘅電都好過佢,二千幾點唔應該咁食電,唔明點解apple 唔加多少少電,重小小我真係唔介意,好過帶住個尿袋出街咁麻煩,2200電加多齊頭3000電都好,唔會重幾多
我覺得係ios有啲程式末兼容得晒
因為之前講過a 14比a 13除左效能更快 省電都係point, 如果用i11 3100mah比12mini 2200mah 加上官方講既a14更省電 數據上計落唔會流電流咁快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 05:14 PM 發表

同埋有樣野唔知你有無留意到 mini充到100%之後用緊既時候係比較流電流得快
當電池百分比小既時間 啲電係比較襟用小小
例如100%->89% 睇片1個鐘
50%->43% 同樣睇片1個鐘

YouTube好食電

回覆 引用 TOP

用得好快

回覆 引用 TOP

引用:

加電池部機就大是常識吧

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
電應該唔係幾耐用
如果用嚟打機 電量不如SE2020

唯有較暗螢光幕就一就。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]