• 瀏覽: 78,576
  • 回覆: 258
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-22 10:21 PM 發表

加電池部機就大是常識吧
廢話王非你莫屬!話左唔介意重小小囉!可以加厚,唔代表要加大,好似尿袋咁咩形狀都有,可以加厚架嘛!
可以加到幾重,呢部重輕過se,稍為se到11 之間重量我覺得唔過份!
最重要係 電量你唔需要要幾倍電量,只用多小小已經好好,2200容量5小時,平均每個鐘450左右,加多450 唔會重幾多 多成個鐘就多好多。
一般情況係一日一充,起碼出街都唔需要就住就住。

唔覺得食電快過xmax

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 10:51 PM 發表

廢話王非你莫屬!話左唔介意重小小囉!可以加厚,唔代表要加大,好似尿袋咁咩形狀都有,可以加厚架嘛!
可以加到幾重,呢部重輕過se,稍為se到11 之間重量我覺得唔過份!
最重要係 電量你唔需要要幾倍電量,只用多小小已經好好,2200容量5小時,平均每個鐘450左右,加多450 唔會重幾多 多成個鐘就多好多
三維空間呀, 加厚等於加大 定 你行緊二維空間 !另外我一直無講過重量!

On 車咗就算啦!appLe 得你一個客咩!

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-22 11:00 PM 發表

三維空間呀, 加厚等於加大 定 你行緊二維空間 !另外我一直無講過重量!

On 車咗就算啦!appLe 得你一個客咩!
有冇新句?你呢句說話係有漏洞架!原意係人人都有想法且只係立場意見不同,而apple 要因應所有人的意見 而有不同表現。但我的建議係所有人都會讚成,更加係好的方向,難道有人會嫌棄電太多用唔哂?

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2020-11-22 11:07 PM 發表

有冇新句?你呢句說話係有漏洞架!原意係人人都有想法且只係立場意見不同,而apple 要因應所有人的意見 而有不同表現。但我的建議係所有人都會讚成,更加係好的方向,難道有人會嫌棄電太多用唔哂?
咁你知唔知為何12 pro賣斷市,而mini係賣剩蔗 !市場供求已反映用家喜好,佢哋唔介意大小小而換取更多電量!......係有D人要買最細跟手叫你加厚舊電!

apple 出mini 想試吓D人要細定要高電量 !

對於apple 用家係無立場同意見、佢一年一機咩m字額,你都要照食

0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-22 11:15 PM 發表

咁你知唔知為何12 pro賣斷市,而mini係賣剩蔗 !市場供求已反映用家喜好,佢哋唔介意大小小而換取更多電量!......係有D人要買最細跟手叫你加厚舊電!

apple 出mini 想試吓D人要細定要高電量 !

對於apple 用家係無立場同意見、佢一年一機咩m字額,你都要照食
買細機都系想有手感姐 做就做左出來 多左粒x乜機帶 食電系正常 買個充電機套就解決拉

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-11-22 11:51 PM 發表

買細機都系想有手感姐 做就做左出來 多左粒x乜機帶 食電系正常 買個充電機套就解決拉
佢話叫apple 加電加厚也不緊要!好似得佢一個客咁!

0788$2
iPhone呃鳩人,縮水電,無配件

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-11-22 11:51 PM 發表

要買個電池殼咁鬼重 不如買Iphone 12啦! 你知唔知電池殼仲重過部機重量,mini係134g, 12都只係160g。舊電至少100-150g

回覆 引用 TOP

師兄最後轉左買mini?

引用:
原帖由 kei928 於 2020-11-23 09:51 AM 發表

師兄最後轉左買mini?
佢好慘
平$500 排cmhk出mini ,又唔比機佢!
之後係街出又話貴幾百!
出完又話D電唔夠、又話叫apple 加多D電又唔Mind 厚咗重,有人建議加電套又話重!

佢真係12 Mini 苦主,可能要出街帶尿袋.......

0788$2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 markchan720 於 2020-11-22 04:33 PM 發表

用電快,死症
其實正確來講, 除左個mon大小耗電外, 大家都行差唔多既u, 用電差唔到幾多

但係mini既電池就係細(部機都細), 變相一樣既用法, 但去電快好多

捱一年買iphone 13💪

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siuchungyu 於 2020-11-23 09:38 AM 發表

iPhone呃鳩人,縮水電,無配件
Apple 不嬲都係呃人

勿議論版務

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]