• 瀏覽: 18,986
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 大理寺少卿李餅 於 2020-11-26 11:00 AM 發表

香港的5G覆蓋率現在如何?
好似九成以上
不過係非標準4/5G 混合NSA
等SA 就會行5G 快些

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-11-26 09:55 AM 發表

我買過160蚊90G
幾抵wor
我低用量,月費爆左先用
之前120都係20G
用完呢張又可以遲開年卡(•̀⌄•́)

引用:
原帖由 free33sky 於 26-11-2020 13:54 發表

幾抵wor
我低用量,月費爆左先用
之前120都係20G
用完呢張又可以遲開年卡(•̀⌄•́)
抵啦, 平均10幾蚊個月有7GB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-11-26 01:37 PM 發表

csl abc 年卡放5G 機,有5g ICON
應該係4g speed。
我放呢張cmhk sim 卡,都係5G ICON,4 G SPEED (ー_ー)!! 可能未完全啟動太心急,因為部機係家人,好奇一下,之後放埋4g 機算,本身都係cmhk cheap plan 21,感覺又快左,一般看網頁。
我就試入Utube, 飛下片, 睇佢lag 唔lag , 唔lag其實一般都巳經叫快過4g了.
太快其實對我個人影響不大, 我又唔會用黎dl 片, 係都等wifi先dl 拉.

車就坐過當玩過, 錶就戴過當買左?? 咪玩拉.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大理寺少卿李餅 於 2020-11-26 11:00 AM 發表

香港人一般不怎麼用移動和聯通吧?
香港人最叻慳家,
邊間性價比高就用邊間吧.

依家1010 都好廢.

收到啦!

引用:
原帖由 montejo 於 2020-11-26 08:40 PM 發表

收到啦!

公喜,可以開包試下

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-11-26 11:10 PM 發表

公喜,可以開包試下
無5G機,睇下有無朋友要先

回覆 引用 TOP

今日無聊係火車站又試下
freesim 都好飄下,慢過4G-21

附件

IMG_20201126_231727.jpg(74.31 KB)

2020-11-26 11:19 PM

IMG_20201126_231443.jpg(73.82 KB)

2020-11-26 11:19 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 free33sky 於 2020-11-26 01:37 PM 發表

csl abc 年卡放5G 機,有5g ICON
應該係4g speed。
我放呢張cmhk sim 卡,都係5G ICON,4 G SPEED (ー_ー)!! 可能未完全啟動太心急,因為部機係家人,好奇一下,之後放埋4g 機算,本身都係cmhk cheap plan 21,感覺又快左,一般看網頁。
網上話有時開左5G, 有5G logo, 有分乜野實心定空心, 其中一個係真5g, 一個係假

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小魔怪 於 2020-11-26 11:46 AM 發表

工作雖要中港二邊走既人大部份都會用移動及聯通
公平d, 依家pccw一樣可以大6用whatsapp.

引用:
原帖由 Safecar 於 2020-11-27 09:58 AM 發表

公平d, 依家pccw一樣可以大6用whatsapp.
一卡二碼同中港數據共用係有巿場有競爭力,所以唔好話移動聯通無乜人

引用:
原帖由 小魔怪 於 2020-11-27 10:00 AM 發表

一卡二碼同中港數據共用係有巿場有競爭力,所以唔好話移動聯通無乜人
呢個point吸到好多客, 當年我都係貪data共用, 一用就五年.

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2020-11-27 11:17 AM 發表

呢個point吸到好多客, 當年我都係貪data共用, 一用就五年.
綁大陸戶口都雖要大陸電話號碼,中港共用數據唔洗成日換卡咁麻煩,再加上任何網頁都睇到

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]