• 瀏覽: 3,015
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
自從3hk將4G頻讓給5G用後,家人4G接收極差,出現多次load空氣問題。

已多次投訴,但3hk回覆無法解決,建議轉用5G plan,當然價錢亦貴了!

近期部分特選客人可免費升級5G,但我家人並無份!故已致電3hk熱線要求升級,因4G接收超差!

經過一輪等待,3hk最終也不能升級做5G,需要加錢轉plan,故家人十分憤怒!

眾3hk 4G用家,不如一起集體投訴,並要求一視同仁,齊齊免費升級!

近半年真係差得好緊要

引用:
原帖由 giggs111 於 2020-11-23 03:25 PM 發表

近半年真係差得好緊要
巴打都係4G plan? 有無收到sms自動升5G?

回覆 引用 TOP

關唔關SOsim 事, 多左甘多人用, 4G自然會慢

近半年真係好差
夜晚SPEEDTEST DL得3, UL不超1

引用:
原帖由 johnchu777 於 2020-11-23 06:29 PM 發表

數碼通又洗左唔少錢

引用:
原帖由 johnchu777 於 2020-11-23 06:29 PM 發表

仲有將4G頻比5G用,4G少資源

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lokonig 於 2020-11-24 11:08 AM 發表

用左3台年幾都好地地無事, 上網, 睇片都正常用到
就係之前好地地,最近佢4G超差,慢、load空氣

熱線只識叫人加錢轉5G,但佢又搵特選客免費升5G,呢個先最嬲

叫佢免費升,點解人地有,我家人無,又只識講特選客

如果唔係佢將4G資源比5G用,4G點會突然接收差咁多

引用:
原帖由 Geproduceerd 於 2020-11-24 03:50 PM 發表

真相係4G同5G 分開, 咁兩邊先無影響
反而有垃圾台將4G+5G 全部共用, 兩邊一齊搶資源, 所以兩邊不是人, 4G5G一齊LOAD 空氣
無影響? 笑話呀!
我家人就係有影響先要投訴,3hk熱線都話無能為力,只建議轉5G,但要加錢!但我知其他人唔使加錢!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]