• 瀏覽: 1,016
  • 回覆: 13
Redmi Note 9系列微博發布會今日正式開始。
小米集團中國區總裁、Redmi品牌總經理盧偉冰介紹了Redmi Note 9系列嘅影像部分。
盧偉冰表示,超清影像系Note系列一直以嚟嘅堅持,也系Note嘅傳統優勢。
從4800萬像素到6400萬像素,Note持續迭代,始終業界引領,普惠大眾。直至今日,4800萬相機依然常見於友商」旗艦」。
全新Note系列億影劍相機大幅升級,超高像素、超大感光面積,集一系列尖端影像科技於一身,呢相機我敢講3000以內,影像無敵,包括旗艦

呢次Redmi Note 9系列首次採用了一億像素主攝,傳感器為三星HM2,系全球首發。
佢支持超級雙核對焦,支持9像素合一,以1200萬像素提高進光量,拍着極限暗光照片,還支持3倍無損變焦等。
此外,Redmi Note 9系列搭載高通驍龍750G處理器,支持33W快充,11月26日正式發布。
呢次盧偉冰將帶嚟個人嘅首場脫口秀,呢也系Redmi史上最與眾唔同嘅一場發布會,抵期待。

回覆 引用 TOP

真係唔知佢地攪乜 早幾個月咪已經出左紅米note 9囉! 宜家個名可以重用?

引用:
原帖由 sylim 於 2020-11-23 05:38 PM 發表

真係唔知佢地攪乜 早幾個月咪已經出左紅米note 9囉! 宜家個名可以重用?
今次我都抓爆頭

回覆 引用 TOP

係咪之前果部係pro, 依家遲出呢部反而化齋9
掉轉黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-11-23 17:38 發表

大陸無出過國際版個部note 9
亦未用過note 9呢個型號名稱

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-11-24 12:52 PM 發表

大陸無出過國際版個部note 9
亦未用過note 9呢個型號名稱
咁都無理由重用個名㗎

引用:
原帖由 sylim 於 2020-11-24 14:35 發表

咁都無理由重用個名㗎
你問小米

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-11-24 02:35 PM 發表

咁都無理由重用個名㗎
Note9(2020版)都得姐

回覆 引用 TOP

機海戰術,不是為用家,不合既等幾個月又改改,又有新嘢,為托高股價呢"下,先重要麻,你地咁都睇吳明!

引用:
原帖由 MWCK 於 2020-11-24 09:38 PM 發表

機海戰術,不是為用家,不合既等幾個月又改改,又有新嘢,為托高股價呢"下,先重要麻,你地咁都睇吳明!
無辦法 佢個勢要取代華為

回覆 引用 TOP

HK有出先講啦!

像素高=拍照好??

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-11-27 06:43 PM 發表

像素高=拍照好??
好多人混淆左像素高=質量好
同意有好大進步, 但無敵就真係太寂寞了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 makm 於 2020-11-24 22:39 發表

HK有出先講啦!
點會唔出

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]