• 瀏覽: 3,433
  • 回覆: 18
盡管劉海依然喺、電池明顯縮水,但iPhone 12系列上市之後,依然得到了國內外消費者嘅追捧,尤其系價格高大上嘅Pro系列。
截止發稿蘋果官網顯示,iPhone 12 mini/12基本實現現貨,而Pro和Pro Max等需要等待將近一個月時間,最遲甚至12月30日發貨。
由此,Wedbush證券分析師Daniel Ives日前表示,iPhone 12嘅超級換機周期已經開啟,盡管10月陣佢預測年內總出貨8000萬台左右,但已經上調到9000萬台。
Ives甚至相信,iPhone 12嘅訂貨量系舊年同期iPhone 11嘅兩倍。
睇嚟,續航短板並唔系用戶拒絕iPhone 12嘅理由,畢竟支持了5G、煥然一新嘅直角邊框、強大性能嘅5nm A14處理器、超輕薄機身,讓iPhone依然有炫耀嘅資本,尤其系對於iPhone 6/6s/7呢批用戶嚟講,換機吸引力太強了。

引用:
原帖由 nybaes 於 2020-11-24 08:58 AM 發表

盡管劉海依然喺、電池明顯縮水,但iPhone 12系列上市之後,依然得到了國內外消費者嘅追捧,尤其系價格高大上嘅Pro系列。
截止發稿蘋果官網顯示,iPhone 12 mini/12基本實現現貨,而Pro和Pro Max等需要等待將近一個月時間,最遲甚至12月30日發貨。
由此,Wedbush證券分析師Daniel Ives日前表示,iPhone 12嘅超級換機周期已經開啟,盡管10月陣佢預測 ...
11 都唔多人買、基數低

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
始終iPhone有佢優點,大陸機比唔上

蘋果或成最大贏家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-24 10:11 AM 發表

11 都唔多人買、基數低
iPhone 11超級受歡迎,只不過iPhone 12更強。

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-24 10:46 AM 發表

始終iPhone有佢優點,大陸機比唔上
只限高端機,其他品牌無法與iPhone競爭。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2020-11-24 04:18 PM 發表

iPhone 11超級受歡迎,只不過iPhone 12更強。
2020 9月前唔買11 唔通買iphone xs 咩!

0788$2
點解我身邊朋友冇人話換p12

引用:
原帖由 海島清涼的盒子 於 2020-11-24 06:28 PM 發表

因為D貨上了大陸

0788$2
引用:
原帖由 kaiyuk 於 2020-11-24 05:51 PM 發表

2020 9月前唔買11 唔通買iphone xs 咩!
冇錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海島清涼的盒子 於 2020-11-24 06:28 PM 發表

真係一個都無😔

回覆 引用 TOP

引用:

IPHONE用黎炒架啫,真係有咁多人年年換部所謂既新機咩

回覆 引用 TOP

疫情下無touch ID,有得揀,我會買8plus

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]