• 瀏覽: 2,654
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
如題, 冇約台4G係42Mpbs, 咁同有約台既2百幾蚊4.5G 速一唔一樣?
我見好多人話用儲值卡/年卡, 究竟MO既4.5G 係咪都係42Mpbs?

我因用SMT 用到發脾氣,我4.5G 18GB無限, 我FD 4G無限, 佢DL 速度居然快一倍, 係一倍,
我住九龍旺區, 唔明點解可以收得咁差, 多數只有2格, 我知整5G時慢咗, 但已經2年幾啦,都等到5G整好,  都仲係咁
一般使用係冇問題, 但我要打某隻GAME就死晒火, 攪到我要開WIFI打先穩定小小咁多!
但WIFI 我都係用SMT, 都成日斷線, 都用到好鬼火!!!!!

哩家手機就完約, SMT 仲係比返同一個PLAN 既OFFER 我,  我覺得又貴又唔值,
用咗十幾年, 兩年前已經想轉CSL.....但冇轉....
但轉CSL又唔知係咪一樣?, 不過就真係平啲..... 我爬完文啲人又話CSL 差過SMT....
中移動真係好吸引, 仲要有大灣區, 但我知收得差..... 都唔敢諗.......

問好多FD都話用SMT, 有用CSL又話OK.....真唔知點揀......

請問有冇大大比啲意見我?? THANK YOU SO MUCH!!!!!

唔該晒大大😊

回覆 引用 TOP

MO都係全速PLAN
https://www.mobileonline.hk/offer/localplan
服務詳情

4.5G 全速 600MB 本地數據

無限本地通話分鐘

無合約 無行政費

免費增值服務: 來電轉駁, 來電顯示, 來電等候

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheche26 於 2020-11-28 12:47 AM 發表

如題, 冇約台4G係42Mpbs, 咁同有約台既2百幾蚊4.5G 速一唔一樣?
我見好多人話用儲值卡/年卡, 究竟MO既4.5G 係咪都係42Mpbs?

我因用SMT 用到發脾氣,我4.5G 18GB無限, 我FD 4G無限, 佢DL 速度居然快一倍, 係一倍,
我住九龍旺區, 唔明點解可以收得咁差, 多數只有2格, 我知整5G時慢咗, 但已經2年幾啦,都 ...
SMT唔用5G不如用自由鳥

引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-12-3 01:03 AM 發表

SMT唔用5G不如用自由鳥
smt個5g 實在太出色

引用:
原帖由 商界笨拙的獅子 於 2020-12-3 10:57 PM 發表

smt個5g 實在太出色
smt 個5G真係未得, 用住自由鳥先

回覆 引用 TOP

我前幾日買咗張abc 4G 42mpbs卡試,響屋企晚上用係穩定過我嘅4.5G smt 全速… 😠
abc打機一啲都唔lag!
但響公司用就唔多掂…可能公司附近有新鴻基… smt接收好好多…

我1月中就完約。 哩家好煩腦,轉用csl $238無限又怕響公司收得唔好,又唔知係咪同42mpbs速度一樣慢?
定係應該買一張csl, 一張smt好呢…? 但4G我嫌有點慢噢…😖
點算好呀… … 😖

唔同台 唔同服務質 用落就知有對比

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheche26 於 2020-12-4 04:13 AM 發表

我1月中就完約。 哩家好煩腦,轉用csl $238無限又怕響公司收得唔好,又唔知係咪同42mpbs速度一樣慢?
定係應該買一張csl, 一張smt好呢…? 但4G我嫌有點慢噢…😖
點算好呀… … 😖
試下自由鳥先, 唔岩可以再轉

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]