• 瀏覽: 2,536
  • 回覆: 12
用開HKBN 4G 21Mbps (5G數據)就到期,見續約plan是$58,
另有一個plan 係4G 2Mbps(無限數據),續約plan是$78,
請問有無人用過 2Mbps(無限數據)plan,速度如何?主要上網&睇直播球賽,2Mbps夠快嗎?
謝解答。

熱賣及精選
引用:
原帖由 liverpoolsc2003 於 2020-12-2 05:24 PM 發表

用開HKBN 4G 21Mbps (5G數據)就到期,見續約plan是$58,
另有一個plan 係4G 2Mbps(無限數據),續約plan是$78,
請問有無人用過 2Mbps(無限數據)plan,速度如何?主要上網&睇直播球賽,2Mbps夠快嗎?
謝解答。
打個折1.5Mbps睇唔到高清(窒格),144P至240P畫質就保證暢順。

引用:
原帖由 散仙 於 2020-12-2 09:10 PM 發表

打個折1.5Mbps睇唔到高清(窒格),144P至240P畫質就保證暢順。
同樣2mb plan

720順暢
https://www.youtube.com/watch?v=pmbZ5cBx5sk&t=4s

2 mbps load多少少嘢都唔掂

引用:
原帖由 liverpoolsc2003 於 2020-12-2 05:24 PM 發表

謝解答。
2M 不了, 而家基本都要 42Mbps

只上下網可以,直播no la

謝各位回覆,2Mbps plan可以放棄。

引用:
原帖由 liverpoolsc2003 於 2020-12-3 10:47 AM 發表

謝各位回覆,2Mbps plan可以放棄。
2M如果比足你應該勉強可以睇1080p,但實際操作上限於各作因素影響唔好認為可以比足2M你(我用和記sosim號稱四十幾M,尋日晚上測速只得1M幾),除非你住响發射站附近,打個折1.5M應該可以睇720P,打機打怪獸就唔洗諗了。

2Mbps 去到盡是 youtube 720p 流暢

之前阿媽用過2M,連睇佢最愛既三色台都LOAD LOAD 下, 完約即走
今時今日一定要21M先夠用

引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-12-3 01:02 AM 發表

2M 不了, 而家基本都要 42Mbps
又無話基本唔基本既 好睇個人習慣
我就算用盡5gb 變128 都無乜問題 就咁whatsapp

smt 2mb 夠做

引用:
原帖由 牙蔥仔999 於 2020-12-3 10:05 PM 發表

smt 2mb 夠做
用smt 2mb 不如用自由鳥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]