• 瀏覽: 5,416
  • 回覆: 23
唔知點解,就算我手機較左5G開啟。
但佢成日都會收LTE,好間中先變番5G

熱賣及精選
題外話,請問ching中移動是否不能網絡分享?

引用:
原帖由 wkchi 於 2020-12-2 08:43 PM 發表

題外話,請問ching中移動是否不能網絡分享?
不是呀

引用:
原帖由 thainga 於 2020-12-3 12:31 AM 發表

呢個台既5G一向唔算
但佢應該係最多頻譜既一間

師兄你邊區,我中環樂富九龍塘旺角觀塘都收得好好

引用:
原帖由 Fanandy 於 2020-12-2 07:29 PM 發表

事實上我副卡都有用CMHK 5G Plan,當仍在4.5G Plan時,有時連VoLTE都會消失,轉咗去3G、甚至2G。當然LTE訊號差時都會轉。
但我也想講的係,有時會無緣無故有來電時,都會無故轉咗做3G,但接收係正常情況下。

引用:
原帖由 Fanandy 於 2020-12-2 07:29 PM 發表

就算而家用緊5G Plan,都會係有上述情況。

你係咪較左慳電?係既會唔用5G

一係個台問題 一係你個電話問題

引用:
原帖由 vr-hos 於 2020-12-3 06:46 PM 發表

係iPhone 個Ai問題,佢話自動downgrade 係幫你慳電喎。仲有,用雙卡係用唔到5G

引用:
原帖由 nelsonlau 於 2020-12-3 09:03 AM 發表

師兄你邊區,我中環樂富九龍塘旺角觀塘都收得好好
我係南區呀😂😂😂

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-12-3 01:56 PM 發表

事實上我副卡都有用CMHK 5G Plan,當仍在4.5G Plan時,有時連VoLTE都會消失,轉咗去3G、甚至2G。當然LTE訊號差時都會轉。
但我也想講的係,有時會無緣無故有來電時,都會無故轉咗做3G,但接收係正常情況下。
呢個情況我都有試過呀。
係香港仔隧道中間變2G

引用:
原帖由 vr-hos 於 2020-12-3 06:46 PM 發表

我沒有較慳電呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]