• 瀏覽: 7,825
  • 回覆: 30
各位好,請問開了ABC年卡不是送2GB嗎?為何訊息講有個8GB plan,我諗住用完2GB先開plan。

熱賣及精選
引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-2 09:42 PM 發表

各位好,請問開了ABC年卡不是送2GB嗎?為何訊息講有個8GB plan,我諗住用完2GB先開plan。11873859
開卡奬賞加碼,由 2GB/30日 變為 8GB/365日。

引用:
原帖由 alwaysonline 於 2020-12-2 10:07 PM 發表

開卡奬賞加碼,由 2GB/30日 變為 8GB/365日。
咁請問1年內開60gb plan,係咪由開plan嗰日計起又延長1年?

引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-2 10:25 PM 發表

咁請問1年內開60gb plan,係咪由開plan嗰日計起又延長1年?
是,但注意,由開卡到開365日plan(不計送的),系統會每隔30日扣$3,太遲開可能餘額不足開不到plan。

回覆 引用 TOP

依家check唔到有幾錢喺卡內,係咪開咗plan就check到?

引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-3 02:24 AM 發表

依家check唔到有幾錢喺卡內,係咪開咗plan就check到?
查詢餘額/有效期 *122*1#
查詢數據/話音用量 *122*2#

回覆 引用 TOP

送8GB load air data 俾你.......俾100GB 你都冇用!

引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-3 02:24 AM 發表

建議上網登入戶口,就可以見到所有資料,包括
餘額、卡有效期、plan有效期、剩餘用量、通話分鐘用量等等。
而且還有多種增值方法,增值即時生效。

回覆 引用 TOP

20GB升30GB、40GB升60GB官網已經改左長做

不過疫情爆發少出街,用剩左好多數據

回覆 引用 TOP

已查了,張卡入面有380元,現在有8gb可用,當張卡每月扣3元行政費,係咪即係我可以10個月後才開328元60gb嘅plan?到時開了60gb plan,剩下的話音和數據係咪加埋一齊繼續用,直至免費送的較早到期為止?

引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-4 02:11 AM 發表

已查了,張卡入面有380元,現在有8gb可用,當張卡每月扣3元行政費,係咪即係我可以10個月後才開328元60gb嘅plan?到時開了60gb plan,剩下的話音和數據係咪加埋一齊繼續用,直至免費送的較早到期為止?
如果你登入網上戶口查看,每一項都有列明有效期限,例如開卡送的通話及數據,列明有效365日,不會多或少,到期未用完就作廢。另外,開卡後卡有效期是180日,增值$100會延長有效期180日,由增值當日計。如你自己開的數據plan,如果是365日的,是會將卡有效期延長365日(但不是延長現有的其他服務),而plan本身數據的有效期就列明“卡有效期”。建議你登入戶口逐項研究清楚。如下:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft907 於 2020-12-3 09:40 AM 發表

送8GB load air data 俾你.......俾100GB 你都冇用!
我都用緊ABC, 收得幾好而且速度又快

請問ABC 是否CSL channel? 60GB 是否有分 信息數據和(Whatapps, wechat)?

引用:
原帖由 q123q2003 於 2020-12-4 07:31 PM 發表

請問ABC 是否CSL channel? 60GB 是否有分 信息數據和(Whatapps, wechat)?
abc  用 csl 網絡,數據不限用途。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明白了嗎 於 2020-12-4 02:11 AM 發表

開咗年plan期間會收每月$3嗎?如果會就唔係咁計!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]