• 瀏覽: 1,823
  • 回覆: 14
小弟想在淘一部紅米10X 5g,香港能用嗎?若果能用,可行中移動5g plan嗎?thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2020-12-15 10:07 發表

小弟想在淘一部紅米10X 5g,香港能用嗎?若果能用,可行中移動5g plan嗎?thx
我2個月前買左部紅米note 8 pro...裝回google無問題
我又見深水埗有紅米10x 5g 國行版賣...相信沒問題
https://m.eprice.com.hk/mobile/t ... aomi-10-pro-review/

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-12-15 12:14 PM 發表

我2個月前買左部紅米note 8 pro...裝回google無問題
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4568/215607/1/rv/xiaomi-10-pro-review/
謝謝師兄了,google對小弟重要性不大,哈哈。。。

引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2020-12-15 12:24 發表

謝謝師兄了,google對小弟重要性不大,哈哈。。。
eprice說入面有d 頻普是用不到的..可以看看先

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-12-15 12:30 PM 發表

eprice說入面有d 頻普是用不到的..可以看看先
https://m.mingpao.com/ldy/cultur ... 知多啲-買內地手機追5g-小心制式不合
小弟上台是中移動的,希望如文中所講沒有問題吧!謝謝

回覆 引用 TOP

Redmi 10X 5G / Redmi 10X Pro

5G :n1/n3/n41/n78/n79
4G:FDD-LTE :B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8

食晒香港頻段

我都淘了Redmi 10X Pro,幾滿意,我情願要OLED都唔要LED高刷屏,我情願要3X光學Zoom都唔要一億像數,所以無賣Redmi Note 9 Pro 5G。

其實再選過我會買紅米10X 5g,天璣820 + OLED Mon真係幾爽,NFC、3X Zoom 對我來說真係可有可無。

選民,您的一票,其實好有用的(以前)!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-12-15 12:14 發表

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4568/215607/1/rv/xiaomi-10-pro-review/
陸版紅米note 8 pro,4G 無 B7 頻普,而B7係香港主要頻普。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 grateful1314 於 2020-12-15 14:46 發表

陸版紅米note 8 pro,4G 無 B7 頻普,而B7係香港主要頻普。
即係我而家係用緊3g...?

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-12-15 15:03 發表

即係我而家係用緊3g...?
4G又唔係衹有B7嘅,但可能會某D地區上網會慢D。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2020-12-15 10:07 AM 發表

香港5G頻段系暫時有77,78,79,基本大部份用到

引用:
原帖由 Houdini~~ 於 2020-12-15 10:07 AM 發表

點解唔係京東買?我係京東買過部 realme,直送香港,商業大廈免費,住宅20元……京東自營店好似有保證啲!!!

頻段你要留意一下,上網可查.google果D.可以自己下載

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-12-15 09:53 PM 發表

點解唔係京東買?我係京東買過部 realme,直送香港,商業大廈免費,住宅20元……京東自營店好似有保證啲!!!

師兄,小弟用淘寶很多年了,而且10x 5g我人仔1313拿下,且有其他物品集運呢!謝謝你嘅回覆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ringo1102 於 2020-12-15 03:40 PM 發表

香港5G頻段系暫時有77,78,79,基本大部份用到
咁就放心了,謝謝師兄

回覆 引用 TOP

主題標籤 #redmi #紅米
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]