• 瀏覽: 2,308
  • 回覆: 19
應該話係咁斷,一分鐘內可以斷十次以上
唔係wi-fi問題因為我notebook都係同一間公司個wi-fi冇斷過
有冇人最近更新完都係咁?

熱賣及精選
引用:
原帖由 jack2323 於 2020-12-17 09:07 PM 發表

應該話係咁斷,一分鐘內可以斷十次以上
唔係wi-fi問題因為我notebook都係同一間公司個wi-fi冇斷過
有冇人最近更新完都係咁?
係時候換機

暫時未發現此情況!

我都無尼個情況喎

wi-fi收爆都係上唔到,有冇人知係咪設定要轉返啲乜嘢

可能專登   更新完係咁斷

我無問題,試吓單wipe或刪除原先個WiFi再連過。
雖然我WiFi無問題,但我發現用Nova Launcher間中會跳返去One UI,已經set Nova做default,真係好奇怪。

引用:
原帖由 HKShooter 於 2020-12-18 11:07 PM 發表

雖然我WiFi無問題,但我發現用Nova Launcher間中會跳返去One UI,已經set Nova做default,真係好奇怪。
thank 我試試唔該師兄

引用:
原帖由 HKShooter 於 2020-12-18 11:07 PM 發表

s20+未升11前nova都有咁嘅問題,s20 ultra升咗11後nova開始有呢講個問題,當你去kill完app後彈翻去自己one ui, 按翻home鍵又翻回nova。網上話去“應用程式”,畀nova“變更系統”及“通知存取”權限就得。我試過,都係時得時唔得。宜加我就強制停止one ui,但又係唔知幾時佢自己跳翻去。

我升完覺得用電快左,充電慢左

引用:
原帖由 jack2323 於 2020-12-18 06:26 PM 發表

wi-fi收爆都係上唔到,有冇人知係咪設定要轉返啲乜嘢
是否開咗藍牙,而WiFi是2.4G?
如係,就一係關藍牙或用WiFi 5.0或WiFi 6!

我一部S20+,一部S20 Ultra。update 咗OneUI3.0 都有同樣情況

引用:
原帖由 linda.0416 於 2020-12-31 03:26 PM 發表

是否開咗藍牙,而WiFi是2.4G?
如係,就一係關藍牙或用WiFi 5.0或WiFi 6!
應該唔係我打咗上三星支援部佢話再唔得洗機睇睇,我到而家都未搞掂

引用:
原帖由 ml4321 於 2020-12-31 06:22 PM 發表

我一部S20+,一部S20 Ultra。update 咗OneUI3.0 都有同樣情況
師兄咁你諗住而家仲有咩可以搞到!你係咪用親wi-fi都係咁斷同上唔到網?

引用:
原帖由 jack2323 於 2020-12-31 06:44 PM 發表

師兄咁你諗住而家仲有咩可以搞到!你係咪用親wi-fi都係咁斷同上唔到網?
係。外國好多師兄都係升咗OneUI 3.0 Android 11 之後wifi 5Ghz 有問題

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]