• 瀏覽: 1,507
  • 回覆: 10
應該去邊度買會平啲?同埋可以替佢過番啲whatsapp and wechat資料去新機?

熱賣及精選
預算幾多?一定耍用三星?
仲有冇其他耍求?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2021-1-3 06:07 AM 發表

應該去邊度買會平啲?同埋可以替佢過番啲whatsapp and wechat資料去新機?
係衛訊買機,所有資料💾會幫你過埋部機!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2021-1-3 06:07 AM 發表

平平地買紅米 m3,貴啲買小米 10T lite
小米機內有 mi mover,可以轉資料,三星就下載小米 shareme,入面有 mi mover,舊機資料可以過新機
whatsapp就係 whatsapp設定入面先做 backup上 Google drive,之後新機裝完 whatsapp,發登入電話號碼,就會下載返所有資料
wechat資料如果用 WiFi,舊機wechat設定入面有轉資料選擇,打開選擇所有資料,會出個QR,之後新機wechat登入,用入面個QR scanner一掃舊機個 QR,就會轉,兩機都要用同一 WiFi

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-3 07:12 PM 發表

平平地買紅米 m3,貴啲買小米 10T lite
小米機內有 mi mover,可以轉資料,三星就下載小米 shareme,入面有 mi mover,舊機資料可以過新機
whatsapp就係 whatsapp設定入面先做 backup上 Google drive,之後新機裝完 whatsapp,發登入電話號碼,就會下載返所有資料
wechat資料如果用 WiFi,舊機wechat設定入面有轉資料 ...
十分專業的解說!🙏

回覆 引用 TOP

老人家好多時收咗好多 Whatsapp/Wechat 片同圖
佔咗好多位又冇洗到
所以最好買部 128GB 內置嘅機
價錢唔貴又方便
小米三星等等牌子唔使三千都好多選擇

可以帶老人家去衛訊睇吓你揀定嘅幾部心水機
等佢自己拎上手揀, 大細等等最緊要佢自己啱用

回覆 引用 TOP

引用:

前幾日在Sunmobile出左兩部機, 一部三叔A42(29XX)給老婆, 一部小米10T Lite(199X)自己用
兩部機規格幾乎一樣, 但小米平1000
機價乃市面價,唔係特別平, 但幫我過資料, 唔使煩, 而家仲有野送, 我要左盒蘿蔔糕及幾包口罩

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-1-4 03:37 PM 發表

前幾日在Sunmobile出左兩部機, 一部三叔A42(29XX)給老婆, 一部小米10T Lite(199X)自己用
兩部機規格幾乎一樣, 但小米平1000
機價乃市面價,唔係特別平, 但幫我過資料, 唔使煩, 而家仲有野送, 我要左盒蘿蔔糕及幾包口罩
在哪裏買?我也想去看看。

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2021-1-4 04:17 PM 發表

SunMobile 即係電訊數碼, 周圍都有...

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。

回覆 引用 TOP

WhatsApp 去Google Drive備份就得。
WeChat就裝個PC版back up再過落新機就得,好簡單。
三叔本身都可以將舊機還原,帶埋屋企人去揀最安全,間間都差唔多,你去連鎖店通常都肯幫你過機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2021-1-4 04:17 PM 發表

小米10T lite
中移客人價……1799
我剛幫朋友出咗部

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]