• 瀏覽: 3,068
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
家人過身,想幫佢降低月費套餐,因為返唔到去,轉唔到名,可以點做?

帶不走  隨他去

回覆 引用 TOP

就算要轉名都好麻煩,要律師行公證處證明這樣那樣,現在只求電話卡不要出問題,換卡亦非常麻煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montue 於 2021-1-3 12:08 PM 發表

家人過身,想幫佢降低月費套餐,因為返唔到去,轉唔到名,可以點做?
我明你咩意思,花小小錢,你可以打個長途去深圳中移動問問。+8675510086 有廣東語

或者你知道是中移動那個地方開台,上去廣東官網登入。(未註冊可先註冊)
試試可不可以改plan, 不過一卡兩號的¥19服務費就不能少。
https://gd.10086.cn/personal/others/yyt/mDownload.shtml

引用:
原帖由 被欺凌的消費者 於 2021-2-2 10:40 PM 發表

我明你咩意思,花小小錢,你可以打個長途去深圳中移動問問。+8675510086 有廣東語

或者你知道是中移動那個地方開台,上去廣東官網登入。(未註冊可先註冊)
試試可不可以改plan, 不過一卡兩號的¥19服務費就不能少。
https://gd.10086.cn/personal/others/yyt/mDownload.shtml
新plan已經無一卡2號.

引用:
原帖由 浪人555 於 2021-2-8 06:31 PM 發表

新plan已經無一卡2號.
一卡兩號是獨立服務與邊個plan沒關系
你不用咪沒有了香港電話號碼
服務費19蚊人仔/月
我已用了十年
現在還繼續用呢

引用:
原帖由 被欺凌的消費者 於 2021-2-9 03:22 AM 發表

一卡兩號是獨立服務與邊個plan沒關系
你不用咪沒有了香港電話號碼
服務費19蚊人仔/月
我已用了十年
現在還繼續用呢
我用手機登入試改plan, 升級冇問題,但降低就要去營業廳搞, 你用19/月, 都係要親身上去出?可收短訊?因為銀行一定要有得收短訊

引用:
原帖由 montue 於 2021-2-9 01:40 PM 發表

我用手機登入試改plan, 升級冇問題,但降低就要去營業廳搞, 你用19/月, 都係要親身上去出?可收短訊?因為銀行一定要有得收短訊
我都是這樣
白用1年¥38 +¥19 =¥57/月
無計,又不能不要

引用:
原帖由 被欺凌的消費者 於 2021-2-9 09:28 PM 發表

我都是這樣
白用1年¥38 +¥19 =¥57/月
無計,又不能不要
點解個個都話19蚊人民幣一個月咁貴?

我張神州行中移動一卡兩號,每個月扣費15蚊,已經用咗十一年

引用:
原帖由 ming_siu_li 於 2021-2-10 10:11 AM 發表

點解個個都話19蚊人民幣一個月咁貴?

我張神州行中移動一卡兩號,每個月扣費15蚊,已經用咗十一年
上台月費卡可能貴些吧

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]