• 瀏覽: 3,084
  • 回覆: 14
  • 追帖: 2
幫阿媽本身用緊中移,2月中約滿,想轉去3的儲值卡,那要不要早一個月通知中移不續約,新手請指教
ps.阿媽本身好少在街上網,但一日都有幾個電話聽,即上網少通話多,有那個plan比較適合,謝謝!

熱賣及精選
3萬能卡增值$80就已經有1000分鐘,平均每月至少80分鐘,如果已經足夠就不需要開任何plan。
如果不足夠就開$65無限volte plan,包一年無限volte通話及12000分鐘2/3G通話。
另外,萬能卡最低上網入門plan是$65一年8+4Gb數據,適合低用量人士。

引用:
原帖由 DQFUKUYAMA 於 2021-1-4 10:06 PM 發表

幫阿媽本身用緊中移,2月中約滿,想轉去3的儲值卡,那要不要早一個月通知中移不續約,新手請指教
ps.阿媽本身好少在街上網,但一日都有幾個電話聽,即上網少通話多,有那個plan比較適合,謝謝!
想轉去3的儲值卡,不須要早一個月通知中移不續約.
約滿前30天去直銷中心辦轉台手續, 告訴店員 約滿到期曰即可

多謝解答

正常都係要提早通知~

請問轉了3儲值卡後,有冇短信或apps可看返你用了幾多數據和通話分鐘

引用:
原帖由 DQFUKUYAMA 於 2021-1-6 04:00 PM 發表

請問轉了3儲值卡後,有冇短信或apps可看返你用了幾多數據和通話分鐘
有,打 ##107# check 到

好的

借問,如果完約日係星期日,萬能卡接唔接到星期日做轉台日?

引用:
原帖由 alexp0 於 2021-1-7 01:18 AM 發表

不,轉台日只限星期一至五,假期亦停。

引用:
原帖由 alexp0 於 2021-1-7 01:18 AM 發表

1-5..你可以早小小轉都得

引用:
原帖由 XYZFUN 於 2021-1-7 02:05 PM 發表

1-5..你可以早小小轉都得
但早轉又會變毀約,遲轉又要硬食一個月正價…

電話繳費通常係預繳下個月 例如你25/4滿約  你可23/4走 因你已交妥費用

引用:
原帖由 alexp0 於 2021-1-7 17:55 發表

但早轉又會變毀約,遲轉又要硬食一個月正價…
可以打去台問吓邊段日子轉唔使收多一個月,又唔使俾罰款

有個朋友用緊中移,截數日係20號,合約到期係3月23日,問中移話俾完2月21至3月20呢期月費,喺呢段時間內都可以轉走唔使硬食多一個月月費

另一個朋友用3,截數日同合約到期日都係同一日,問過CS話一定要喺合約到期日當日轉,否則早轉會當違約要俾罰款、遲就要俾多一個月正價月費

所以問吓你個台CS最穩陣

引用:
原帖由 ckc1684 於 2021-1-9 08:40 發表

電話繳費通常係預繳下個月 例如你25/4滿約  你可23/4走 因你已交妥費用
唔一定得,3就一定唔可以早走,否則當違約,有朋友問過CS

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]