• 瀏覽: 1,867
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
買新手機時要輸入 GMAIL address,請問大家有冇試過GMAIL被封鎖如果被封鎖了,可以點做
🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽

一路發
熱賣及精選
沒可能, 未試過

引用:
原帖由 facetakwa 於 2021-1-5 22:03 發表

沒可能, 未試過
我剛被停權,原因不明,我有買Google drive年費空間、有大量照片、影片及文件。另youtube大量珍貴生活照片,依家全部拎唔番,亦冇備份好慘 ! 勸大家以後用NAS、自組雲端空間或分享,唔好信哂Google,因為網上好多人已經講,會AI過濾篩選番你以上所有資料,有敏感政府字句或照片都停權 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-1-5 05:54 PM 發表

買新手機時要輸入 GMAIL address,請問大家有冇試過GMAIL被封鎖如果被封鎖了,可以點做
🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽
https://www.google.com/accounts/UnlockCaptcha?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 壹路發 於 2021-1-5 17:54 發表

🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽
我剛獲毫無通知下解封? 到依家仲未知原因 !?

D野存係自己度先係路,放雲冇保障

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-6 05:23 PM 發表

我剛獲毫無通知下解封? 到依家仲未知原因 !?
幾多日先至解封?你點知已解封?

一路發
引用:
原帖由 壹路發 於 2021-1-6 22:11 發表

幾多日先至解封?你點知已解封?
我尋日下午約兩三點被封,嘗試重新登入時顯示我,違規發放垃圾訊息 ! 我即反饋申訴話:『請問我所犯原因? 會否被盜用賬戶所致? 如有違規請給予機會,因有一量重要資訊,謝謝 !』。

今日下午約五點,見 gmail 突然收到電郵,但備用電郵到現在,都未有如網上同樣遭遇之人一樣 ... 解封或不獲解封都一定有通知,但我到現在係完全冇任何通知,R 哂頭 ????

我已將重要資訊,暫時緊急上傳去其他付費雲端,聽日去買 NAS 唔好再遲疑 !

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-6 10:38 PM 發表

我尋日下午約兩三點被封,嘗試重新登入時顯示我,違規發放垃圾訊息 ! 我即反饋申訴話:『請問我所犯原因? 會否被盜用賬戶所致? 如有違規請給予機會,因有一量重要資訊,謝謝 !』。

今日下午約五點,見 gmail 突然收到電郵,但備用電郵到現在,都未有如網上同樣遭遇之人一樣 ... 解封或不獲解封都一定有通知,但我到現在係完全冇任何通知,R 哂頭 ????

我已將 ...
我也沒有收到解封電郵。

我剛嘗試 login Gmail,但已解封。莫名其妙?

謝謝回覆

一路發
引用:
原帖由 壹路發 於 2021-1-7 00:10 發表

我也沒有收到解封電郵。

我剛嘗試 login Gmail,但已解封。莫名其妙?

謝謝回覆
如果係咁,可能佢Google系統自身出現問題,個別人士遭殃唔好彩,因為近十年時常發生,網上都有好多人講 !

請問你點回應申訴 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-6 10:38 PM 發表

我已將 ...
搞 NAS 易唔易

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-7 07:47 發表

搞 NAS 易唔易
依家千零蚊,可裝2~3個 SATA 硬碟,SSD依家又平又快值得買!安裝好易,同裝 Router 差唔多,網上又多教學,好多人用近十年!

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-7 09:25 AM 發表

依家千零蚊,可裝2~3個 SATA 硬碟,SSD依家又平又快值得買!安裝好易,同裝 Router 差唔多,網上又多教學,好多人用近十年!
係咪要長開?
出外旅行都可以 remote backup?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-7 09:55 發表

係咪要長開?
出外旅行都可以 remote backup?
當然要長開,同雲端一樣功能,可設密碼分享檔案俾人,喺屋企取 4K 檔案剪輯,比一般雲端快及順,好方便!

回覆 引用 TOP

NAS用起嚟

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]