• 瀏覽: 2,741
  • 回覆: 10
我手機下載了一張相片,
並即時把相片改成自己方便用的檔案名,
之後搬了去電腦,
但後來發現手機裡仲有一張相同照片​,
但平時在檔案管理員之類的app是見唔到的,
只有在whatsapp想發照片比人時才見到佢在其中,
請問點樣可以刪除佢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 finfin 於 2021-1-15 04:41 PM 發表

我手機下載了一張相片,
並即時把相片改成自己方便用的檔案名,
之後搬了去電腦,
但後來發現手機裡仲有一張相同照片​,
但平時在檔案管理員之類的app是見唔到的,
只有在whatsapp想發照片比人時才見到佢在其中,
請問點樣可以刪除佢?
你用乜機呀

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-16 12:29 AM 發表

你用乜機呀
sony手機.
唔該.

引用:
原帖由 finfin 於 2021-1-22 03:35 AM 發表

sony手機.
唔該.
Sony 放棄咗幾年,幫你唔到

正常係 whatsapp發相片,我自己小米係打開 gallery後見到檔案夾,再打開揀選。所以一定知張相係邊!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-22 09:03 AM 發表

正常係 whatsapp發相片,我自己小米係打開 gallery後見到檔案夾,再打開揀選。所以一定知張相係邊!
whatsapp無分機型及品牌的

附件

Screenshot_20210122-154355_Samsung Internet.jpg(62.58 KB)

2021-1-22 03:45 PM

Screenshot_20210122-154355_Samsung Internet.jpg

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-22 09:03 AM 發表

你講得冇錯呀,係見到在邊個檔案夾,
但當我用翻檔案管理員app或睇相app,
就唔見張相。

引用:
原帖由 finfin 於 2021-1-22 11:23 PM 發表

你講得冇錯呀,係見到在邊個檔案夾,
但當我用翻檔案管理員app或睇相app,
就唔見張相。

會唔會有同名資料夾?或者收咗係隱藏檔案……我部係小米

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-22 11:31 PM 發表

會唔會有同名資料夾?或者收咗係隱藏檔案……我部係小米

12027151 12027152
我己經開咗隠藏檔案啦。都唔見。
亦無同名資料夾呀。

睇吓呢個設定有冇著到?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]