• 瀏覽: 11,572
  • 回覆: 43
  • 追帖: 3
其實只係要一個電話號碼,工作上做 whatsapp,唔想畀自己手機號客人。
有邊隻卡,有香港電話號碼,少少錢可以用好耐?
係邊度買?

………已經用40元買咗鴨聊佳,2000分鐘通話,5gb數據,365日期

引用:
原帖由 montejo 於 18-1-2021 21:36 發表

其實只係要一個電話號碼,工作上做 whatsapp,唔想畀自己手機號客人。
有邊隻卡,有香港電話號碼,少少錢可以用好耐?
係邊度買?
LUCKY SIM,最平$60可以用到一年。
要上台,可以揀聯通積木PLAN,$11/月簽24個月合約。

再平啲,上網搵艇仔買年卡(鴨聊佳最平$30),一年後再轉入其他年卡PLAN,都抵...

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 U-Transit 於 2021-1-19 06:54 AM 發表

LUCKY SIM,最平$60可以用到一年。
要上台,可以揀聯通積木PLAN,$11/月簽24個月合約。

再平啲,上網搵艇仔買年卡(鴨聊佳最平$30),一年後再轉入其他年卡PLAN,都抵...
唔該
請問 lucky sim係邊度有得賣?
呢隻同鴨聊佳將來可唔可以充值?

引用:
原帖由 montejo 於 19-1-2021 07:24 發表

唔該
請問 lucky sim係邊度有得賣?
呢隻同鴨聊佳將來可唔可以充值?
LuckySIM可以SEARCH FACEBOOK PAGE,有詳列地址同PLAN價錢,逐年增值延期。

鴨聊佳都得,但鴨聊佳增值唔太抵用,建議到時候再睇睇轉台優惠。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

40元買咗鴨聊佳,2000分鐘通話,5gb數據,365日期

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-20 03:24 PM 發表

45元鴨聊佳,2000分鐘通話,10gb數據,365日期

比多5元多一倍 data

引用:
原帖由 ft907 於 2021-1-20 05:10 PM 發表

45元鴨聊佳,2000分鐘通話,10gb數據,365日期

比多5元多一倍 data
無喎!不過無所謂,只係要號碼同通電做公事,data有另一張卡

可以用 $33 SOSIMS,應該係最平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-20 05:12 PM 發表

無喎!不過無所謂,只係要號碼同通電做公事,data有另一張卡
5GB...好易用爆data

引用:
原帖由 ft907 於 2021-1-21 08:53 AM 發表

5GB...好易用爆data
你無睇我出貼原文?
我只要平卡要個號碼整第二whatsapp工作用,data係另一張卡

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-21 08:55 AM 發表

你無睇我出貼原文?
我只要平卡要個號碼整第二whatsapp工作用,data係另一張卡
若只要 number 開 whatsapp
咁應該用 club sim, 50幾元有2張, 之後每年買個 8元 plan 養住佢

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-20 03:24 PM 發表

要養住鴨聊佳, 1年後要買plan 續命, 好貴!
除非你每年都用新 number(新卡)開whatsapp

引用:
原帖由 ft907 於 2021-1-21 09:08 AM 發表

要養住鴨聊佳, 1年後要買plan 續命, 好貴!
除非你每年都用新 number(新卡)開whatsapp
一年後份工應該唔做啦!
要繼續咪換另一張卡, whatsapp轉電話號碼囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft907 於 2021-1-21 09:03 AM 發表

若只要 number 開 whatsapp
咁應該用 club sim, 50幾元有2張, 之後每年買個 8元 plan 養住佢
噢……知得太遲了

回覆 引用 TOP

Sosim

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]