• 瀏覽: 6,971
  • 回覆: 42
用緊4Gplan, 暫時冇需要用到5G, 如果再買新手機你們會買5G定4G?

Sure

回覆 引用 TOP

新手機會買5G

回覆 引用 TOP

一部手機最少用3年

引用:
原帖由 台灣粗野的賤嘴 於 2021-1-22 09:26 PM 發表

用緊4Gplan, 暫時冇需要用到5G, 如果再買新手機你們會買5G定4G?
三個月前先同老婆換咗部4G機,佢起碼用三年

回覆 引用 TOP

5G機有咩平靚正推介? 2000元左右?另外大家會吾會買華為機?

引用:
原帖由 台灣粗野的賤嘴 於 2021-1-23 09:28 AM 發表

5G機有咩平靚正推介? 2000元左右?另外大家會吾會買華為機?
iPhone好用啲

未需要5G服務,遲幾年先諗!

回覆 引用 TOP

舊年十月先至換部新o既4.5G手機,預計未來一兩年都唔會換住,不過之後如果用緊部機變得唔順、壞壞o地的話,都會換部5G機o既,反正到時5G機都已經成為主流。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

等價錢下跌才考慮,另外 server 是否夠快用盡5G又是另一個問題

回覆 引用 TOP

小米7 5G版唔錯,27XX!

附件

210122_realme7_01.jpg(34.31 KB)

2021-1-24 01:05 AM

有5G之後, 啲香討粉起碼一年至少換一部啦

回覆 引用 TOP

realme 是真我/ oppo 的前子公司

redmi 紅米先係小米

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣粗野的賤嘴 於 2021-1-22 09:26 PM 發表

我就剛下月4G plan到期,所以換左中移5G plan,為左將來24個月未來電訊發展,所以亦剛買左部華為P40 Pro 5G ,原來亦使用nova4,所以係時候換機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣粗野的賤嘴 於 2021-1-23 09:28 AM 發表

呢個價錢可以選,華為nova 7  5G,小米10 Lite,samsung A42 5G

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]