• 瀏覽: 18,580
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
一直用開華為手機(mate 9, 10&20, p30pro) ,非常滿意。但跌爆炸mon, 想機,請問近來有勿牌子可以完美取代華為?小米?

熱賣及精選
有 榮耀

iQoo

引用:
原帖由 iQOO 於 2021-2-7 09:18 PM 發表

iQoo
有勿型號介紹?

引用:
原帖由 羽潔 於 2021-2-7 07:45 PM 發表

有 榮耀
不知新公司怎樣

引用:
原帖由 車站花色婆仔 於 2021-2-7 09:21 PM 發表

不知新公司怎樣
當華為用左高通u 佢個戰略同華為一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站花色婆仔 於 2021-2-7 09:21 PM 發表

有勿型號介紹?
Iqoo cpu調校一般 發熱降頻嚴重 講影相佢大佬真系勁同hifi 唔差

引用:
原帖由 車站花色婆仔 於 2021-2-7 07:42 PM 發表

一直用開華為手機(mate 9, 10&20, p30pro) ,非常滿意。但跌爆炸mon, 想機,請問近來有勿牌子可以完美取代華為?小米?
P30 pro 你真係幾難搵返替代品啦!我老婆用5T 我都感覺好爽,影相又靚

你考慮下小米 mi 10T 或 10T pro。次一檔可以考慮小米10 lite

我朋友用 10T lite,個相機影得幾好,用人像mode 可以直接調 beauty 和光圈散景,唔似華為咁,人像mode 只得 beauty,調散景就要用光圈mode。不過呢部粒u低一檔

引用:
原帖由 羽潔 於 2021-2-7 07:45 PM 發表

有 榮耀
無人知係咪真係有谷歌!香港又無行貨

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-7 11:28 PM 發表

無人知係咪真係有谷歌!香港又無行貨
有行貨 就出拉  有冇谷歌 下次出高通  都用高通cpu 點會冇谷歌 在講佢就真系冇海思u

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-7 11:28 PM 發表

P30 pro 你真係幾難搵返替代品啦!我老婆用5T 我都感覺好爽,影相又靚

你考慮下小米 mi 10T 或 10T pro。次一檔可以考慮小米10 lite

我朋友用 10T lite,個相機影得幾好,用人像mode 可以直接調 beauty 和光圈散景,唔似華為咁,人像mode 只得 beauty,調散景就要用光圈mode。不過呢部粒u低一檔
p30p而家影相一d都唔輸比而家d新機

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2021-2-8 11:39 AM 發表

p30p而家影相一d都輸比而家d新機
同意

回覆 引用 TOP

P20轉左用3返S20+半年。
只能講如果華為機有google一定繼續用。

OnePlus 5T ?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]