• 瀏覽: 499
  • 回覆: 7
  • 追帖: 3
一路用開無問題無跌過冇入水,今天一開機一路喺呢個畫面,入唔到主畫面,請問有乜方法解決,如果出街比人整或者上三星維修大概要幾錢,因為部機係wifi 64 gb最多值$1500,我怕維修會超出預算🙇

熱賣及精選
引用:
原帖由 hw531531 於 2021-2-17 05:39 PM 發表

一路用開無問題無跌過冇入水,今天一開機一路喺呢個畫面,入唔到主畫面,請問有乜方法解決,如果出街比人整或者上三星維修大概要幾錢,因為部機係wifi 64 gb最多值$1500,我怕維修會超出預算🙇12098236
雙清或重刷官方4件套

引用:
原帖由 kin201303 於 2021-2-17 05:52 PM 發表

雙清或重刷官方4件套
唔該師兄,有冇網址或教學方法畀到我🙇

引用:
原帖由 hw531531 於 2021-2-17 06:01 PM 發表

唔該師兄,有冇網址或教學方法畀到我🙇
參考我部NOTE 10+ 的進入RECOVERY的方法
雙清,長按音量鍵-(向下)+電源鍵
見到黑屏放手再按音量鍵+(向上)電源鍵保持按住

如果雙清不可以就刷4件套(救機,升級或降版用),有刷機工具下載(要超速下載另外有工具,不用10分鐘完成),有教學
https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-tab-s4/firmware/SM-T830/TGY/download/T830XXU4CTJ3/534400/

圖片2個WIPE就係叫雙清
wipe data/factory reset
wipe cache partition
完成後,重啟手機,等....................開機進入設置

附件

Image 24.jpg(39.34 KB)

2021-2-17 06:08 PM

Image 24.jpg

引用:
原帖由 kin201303 於 2021-2-17 06:08 PM 發表

參考我部NOTE 10+ 的進入RECOVERY的方法
雙清,長按音量鍵-(向下)+電源鍵
見到黑屏放手再按音量鍵+(向上)電源鍵保持按住

如果刷4件套,有刷機工具下載,有教學
https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-tab-s4/firmware/SM-T830/TGY/download/T830XXU4CTJ3/534400/
...
非常感激師兄幫忙,有時間慢慢試下先。

引用:
原帖由 hw531531 於 2021-2-17 06:18 PM 發表

非常感激師兄幫忙,有時間慢慢試下先。
部機界面,強制重啟

強制重啟
長按音量鍵-(向下)+電源鍵
如轉RECOVERY MOD(卡刷模式):見到黑屏放手再按音量鍵+(向上)電源鍵保持按住
上述動作做得不正確=開機
再做過

或者你GOOGLE一下雙清影片,網上很多
不明白就問我

引用:
原帖由 kin201303 於 2021-2-17 06:24 PM 發表

部機界面,強制重啟

強制重啟
長按音量鍵-(向下)+電源鍵
如轉RECOVERY MOD(卡刷模式):見到黑屏放手再按音量鍵+(向上)電源鍵保持按住
上述動作做得不正確=開機
再做過

或者你GOOGLE一下雙清影片,網上很多
不明白就問我
🙇

引用:
原帖由 hw531531 於 2021-2-17 06:52 PM 發表

🙇
找到你部機進入RECOVERY MOD

https://forum.xda-developers.com ... el-july-26.4137013/

附件

Image 9.jpg(93.99 KB)

2021-2-17 07:02 PM

Image 9.jpg

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]