• 瀏覽: 1,504
  • 回覆: 8
家中長者新年收了一部 新的4G 華為手機,雖然一貫用2G 手機 (儲值咭) ,現在想攜號由2G 儲值咭升級至4G
請問各師兄,有何高見 ?? a) 月費上台 ??/月費轉台?? /買4G 儲值咭??? b) 哪個服務商/哪種4G 儲值咭比較適合小上網的長者???
希望各師兄指教!謝謝!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 heyworld 於 2021-2-26 07:44 PM 發表

家中長者新年收了一部 新的4G 華為手機,雖然一貫用2G 手機 (儲值咭) ,現在想攜號由2G 儲值咭升級至4G。
請問各師兄,有何高見 ?? a) 月費上台 ??/月費轉台?? /買4G 儲值咭??? b) 哪個服務商/哪種4G 儲值咭比較適合小上網的長者???
雙卡機?2g交開幾錢??要平你又會同佢跟,就上年卡吧?3萬能就幾多選擇!一係中國聯通積木!都係平的選擇!

街場無兩面,只有罐底邊.
引用:
原帖由 ~omega~ 於 2021-2-26 08:01 PM 發表

雙卡機?2g交開幾錢??要平你又會同佢跟,就上年卡吧?3萬能就幾多選擇!一係中國聯通積木!都係平的選擇!
對!新4G手機是雙卡機 !!! 2G手機儲值咭$50 / 6個月。
至於3仔萬能年咭/中國聯通年咭,可以〝帶號〞嗎??運作順暢嗎?
謝謝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heyworld 於 2021-2-26 07:44 PM 發表

家中長者新年收了一部 新的4G 華為手機,雖然一貫用2G 手機 (儲值咭) ,現在想攜號由2G 儲值咭升級至4G。
張2G卡係邊個台?中移動可直接換3G/4G卡仲有優惠送。

引用:
原帖由 alwaysonline 於 2021-2-26 09:58 PM 發表

張2G卡係邊個台?中移動可直接換3G/4G卡仲有優惠送。
2G 儲值卡糸 Smartxne 的………可否帶號用中移動 3G /4G 卡???

引用:
原帖由 heyworld 於 2021-2-26 10:11 PM 發表

2G 儲值卡糸 Smartxne 的………可否帶號用中移動 3G /4G 卡???
可以的,去門市增值一百就可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heyworld 於 2021-2-26 10:11 PM 發表

可以,中移動有幾款儲值卡可攜號轉台,增值$50可延長有效期180日。你唔試下問數碼通可唔可以轉4G卡?

引用:
原帖由 alwaysonline 於 2021-2-26 10:32 PM 發表

可以,中移動有幾款儲值卡可攜號轉台,增值$50可延長有效期180日。你唔試下問數碼通可唔可以轉4G卡?
有邊幾款?最平幾錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alwaysonline 於 2021-2-26 10:32 PM 發表

除了中移動儲值卡外,還有沒有其他公司的儲值卡可攜號轉台??? 謝謝!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]