• 瀏覽: 6,394
  • 回覆: 39
小弟剛換三星 A42手機, 但發現沒有"always on display"功能, 請問有沒有方法可以做到"always on display"效果? 謝謝!

小弟之前用三星 A70手機。

熱賣及精選
A72 5G可能有,
但HK唔知出唔出

引用:
原帖由 Boomber123 於 2021-3-2 07:21 PM 發表

小弟剛換三星 A42手機, 但發現沒有"always on display"功能, 請問有沒有方法可以做到"always on display"效果? 謝謝!

小弟之前用三星 A70手機。
可以做到,n年前我已經試過,好好.....食電,測試1小時後馬上刪除,你到google play找第3方的app,官方就ok
例如雙擊屏幕一樣,好。。。。好食電

多謝指教! 😁👍

a42 好唔好用,正想買

小弟未成功轉用5G plan,所以,不能給予意見。
若用4G plan,A42跟一般三星中價機差不多。

引用:
原帖由 HAGO15 於 2021-3-5 01:12 PM 發表

a42 好唔好用,正想買
我都有興趣,想換呢部試下用5G

引用:
原帖由 Boomber123 於 2021-3-6 04:26 PM 發表

小弟未成功轉用5G plan,所以,不能給予意見。
若用4G plan,A42跟一般三星中價機差不多。
ching係未完合約所以未轉到?
我都岩岩用緊呢部,5G同4G係睇到有分別,特別係load片時同埋dl d大app

是的。合約未完。

引用:
原帖由 redbar 於 2021-3-8 11:56 AM 發表

ching係未完合約所以未轉到?
我都岩岩用緊呢部,5G同4G係睇到有分別,特別係load片時同埋dl d大app
呢部平平地都幾抵用,睇緊有咩連埋上台plan

我係用3仔上台,每個月加多118連埋部機
都平過分開買少少,又可以當分期

引用:
原帖由 redbar 於 2021-3-8 02:02 PM 發表

我係用3仔上台,每個月加多118連埋部機
都平過分開買少少,又可以當分期
個plan係包幾多GB 5G上網?

oled先至有always on display,因為每個像素單獨發光

普通LED backlight LCD係冇,會好食電,因為個底不斷發光緊

引用:
原帖由 chilli92324 於 2021-3-8 04:14 PM 發表

個plan係包幾多GB 5G上網?
睇你揀幾多GB,20-200GB都有

引用:
原帖由 redbar 於 2021-3-8 11:53 PM 發表

睇你揀幾多GB,20-200GB都有
有渣打卡上台會抵d,多33%data,買機都有折扣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]