• 瀏覽: 6,557
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
如題

熱賣及精選
電信。

用量?5G定4G?

引用:
原帖由 man29046 於 2021-3-22 11:10 PM 發表

用量?5G定4G?
same here
我最近都睇緊D 5G plan想轉,大約用100GB左右

引用:
原帖由 Junlam1202 於 2021-3-22 11:38 PM 發表

same here
我最近都睇緊D 5G plan想轉,大約用100GB左右
我本身用緊4G無限plan,平均一個月120GB左右
而家想轉5G,但又怕100GB唔夠用

引用:
原帖由 前來委屈的名錶 於 2021-3-22 11:08 PM 發表

電信。
自由烏和Hk 電訊年咭得吾得

引用:
原帖由 man29046 於 2021-3-22 11:10 PM 發表

用量?5G定4G?
4.5g

smartone

引用:
原帖由 copytuui 於 2021-3-22 11:58 PM 發表

我本身用緊4G無限plan,平均一個月120GB左右
而家想轉5G,但又怕100GB唔夠用
渣打卡而家係3仔出plan有得送多1/3數據量
即係join 100GB plan有133GB

引用:
原帖由 lsonbb 於 2021-3-23 12:20 PM 發表

渣打卡而家係3仔出plan有得送多1/3數據量
即係join 100GB plan有133GB
33% data 係咪送足2年呀?

同問,

用緊4.5G plan, 諗緊走唔走, 又想試下5G plan

淨係上下youtube睇片, 中移動5G 30GB夠唔夠用?

同埋攜號轉台係點搞? 係咪keep返張sim card就得?

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-24 01:52 PM 發表

同問,

用緊4.5G plan, 諗緊走唔走, 又想試下5G plan

淨係上下youtube睇片, 中移動5G 30GB夠唔夠用?

同埋攜號轉台係點搞? 係咪keep返張sim card就得?
淨係上下youtube睇片, 中移動5G 30GB夠唔夠用? (睇你睇咩質素. 720p 夠用)

同埋攜號轉台係點搞? 係咪keep返張sim card就得? (唔駛KEEP, 提前一個月同新台傾好邊日轉就得. 佢會同你搞定.  
如唔轉台轉5G PLAN, 就卡都唔駛換)

引用:
原帖由 ginobili0622 於 2021-3-24 02:01 PM 發表

淨係上下youtube睇片, 中移動5G 30GB夠唔夠用? (睇你睇咩質素. 720p 夠用)

同埋攜號轉台係點搞? 係咪keep返張sim card就得? (唔駛KEEP, 提前一個月同新台傾好邊日轉就得. 佢會同你搞定.  
如唔轉台轉5G PLAN, 就卡都唔駛換)
唔駛KEEP, 提前一個月同新台傾好邊日轉就得. 佢會同你搞定.  <<

淨係同新台講? 唔使同舊台講? 舊台會自動cut?

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-24 02:18 PM 發表

唔駛KEEP, 提前一個月同新台傾好邊日轉就得. 佢會同你搞定.  <<

淨係同新台講? 唔使同舊台講? 舊台會自動cut?
唔使講, 新台會同你個舊台傾好數, 到期自動轉去新台到

引用:
原帖由 ginobili0622 於 2021-3-24 02:20 PM 發表

唔使講, 新台會同你個舊台傾好數, 到期自動轉去新台到
thanks~ 即係預早一個月同新台講就搞掂晒~?

其實宜家除咗轉台  仲諗住換手機(部舊機壞壞地 又睇中部5G手機)

但如果換部5G手機仲行4G plan又好似好晒部機咁

所以先諗埋轉5G plan

如果5G plan我又覺得中移動個價幾好....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]