• 瀏覽: 5,604
  • 回覆: 35
  • 追帖: 2
而家有中港澳三地10 G共用數據,續約有冇新嘅優惠?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我都想知啊 ! 因為如果續返4 G 月費,佢要加多$18行政費,又要加多$18中國內地電話費用。仲話嗰個中國電話號碼,唔可以帶過台。

我上月續約中移,本地4.5G(8GB)+1GB大灣區+1卡兩號+送2年MyTv Super,每月共$106

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-4-8 02:04 PM 發表

我上月續約中移,本地4.5G(8GB)+1GB大灣區+1卡兩號+送2年MyTv Super,每月共$106
噉都好平,但係我之前係$198有10G大灣區,再加一個中國電話號碼。

回覆 引用 TOP

原來中移舊客戶續約,唔好唔理佢地發出嘅 e mail 同訉息呀 ! 因為會有自動續約嘅可能。大家真係要打電話上去同客服講,因為有舊客續中港澳約(6G+4G=10G),續 24 個月約,可以送多10 G = 每個月會有 20 G。另外,可以免行政費, 但每個月要比$18,一咭兩號費用。月費$188+$18 = $206。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2021-4-8 12:16 PM 發表

我都想知啊 ! 因為如果續返4 G 月費,佢要加多$18行政費,又要加多$18中國內地電話費用。仲話嗰個中國電話號碼,唔可以帶過台。
你要打電話去客戶服務,同佢傾話網上邊啲舊客,都有啲噉嘅優惠,要繼續爭取。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-4-10 09:46 AM 發表

你要打電話去客戶服務,同佢傾話網上邊啲舊客,都有啲噉嘅優惠,要繼續爭取。
你打去都唔會有,佢地果個唔係6+4再送10g, 係 10+10g果個大灣區$298 plan. 當時得部份人有月費折扣用呢個plan,果班人係由中移一個已取消既中港plan轉過去。

感覺你可以試下傾免行政同睇下有冇5g數據送,新客有呢d優惠。但要10+10g 無可能,除非你肯比298

一定要同客服爭取更加多利益。

回覆 引用 TOP

10+10 大灣區,續約應該送50GB 5G 數據
即係188+18(如果用大陸電話號碼) 就有70GB

引用:
原帖由 大巨額手背 於 2021-4-10 10:41 AM 發表

你打去都唔會有,佢地果個唔係6+4再送10g, 係 10+10g果個大灣區$298 plan. 當時得部份人有月費折扣用呢個plan,果班人係由中移一個已取消既中港plan轉過去。

感覺你可以試下傾免行政同睇下有冇5g數據送,新客有呢d優惠。但要10+10g 無可能,除非你肯比298
我已經打咗去客戶服務部,我同佢講討論區有網友可以送多十G。佢證實係十G加十G 中港澳四G數據,免咗行政費。但係一卡兩號仍然要俾$18蚊,簽兩年合約。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-4-8 02:04 PM 發表

係咪送MY TV SUPER GOLD? 定普通果隻

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-4-10 06:59 PM 發表

我已經打咗去客戶服務部,我同佢講討論區有網友可以送多十G。佢證實係十G加十G 中港澳四G數據,免咗行政費。但係一卡兩號仍然要俾$18蚊,簽兩年合約。
再打上CS跟佢爭取、話會約滿轉台,可能會有驚喜。

引用:
原帖由 021102 於 2021-4-10 07:35 PM 發表

係咪送MY TV SUPER GOLD? 定普通果隻
送普通。

引用:
原帖由 cooltea8118 於 2021-4-10 07:36 PM 發表

再打上CS跟佢爭取、話會約滿轉台,可能會有驚喜。
算啦! 每月有20 G 中港澳 4 G 夠用有凸。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-4-10 08:02 PM 發表

送普通。
都好過無!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]