• 瀏覽: 1,994
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
嘟百達通有時要打密碼,好唔方便,各位師兄姐會唔會都係咁?

定係有邊種情況下唔可以自動?請高人指點!

熱賣及精選
用緊12 pro, 有時嘟來嘟去都唔得,跟住密碼欄就出現,按取消都唔得,一定要你入密碼,返而出閘就完全冇問題.

通常都只係戴上手錶忘記解鎖而嘟唔到!

引用:
原帖由 likeit 於 2021-4-8 12:40 PM 發表

用緊12 pro, 有時嘟來嘟去都唔得,跟住密碼欄就出現,按取消都唔得,一定要你入密碼,返而出閘就完全冇問題.
最慘就係番工排隊入閘果陣,突然過唔到,又要入密碼,比後面啲人”jip”!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 han215 於 2021-4-8 01:33 PM 發表

通常都只係戴上手錶忘記解鎖而嘟唔到!
睇嚟無辦法避免,唯有隨時準備要入密碼!

我用iPhone SE 2020 搭西鐵同巴士,暫時未試過有問題

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-4-8 07:58 PM 發表

我用iPhone SE 2020 搭西鐵同巴士,暫時未試過有問題
多謝師兄回覆。相信小弟用得比你多好多,因為買嘢,食飯,同屋苑入閘都係用佢,有時要入密碼都幾煩!

回覆 引用 TOP

我用IP 12PRO MTR 巴士 食飯 買野都好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kylouis2002 於 2021-4-8 12:12 PM 發表

嘟百達通有時要打密碼,好唔方便,各位師兄姐會唔會都係咁?

定係有邊種情況下唔可以自動?請高人指點!
八達通呀!

引用:
原帖由 籠中原始的羔羊 於 2021-4-10 08:30 AM 發表

八達通呀!
係呀打錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 likeit 於 2021-4-8 12:40 PM 發表

用iP10 到而家用iP12pro 從未試過話唔得。

引用:
原帖由 BLawsomn 於 2021-4-10 02:50 PM 發表

用iP10 到而家用iP12pro 從未試過話唔得。
師兄係手機達人,小弟真係唔知點解唔可以好似你一樣!

回覆 引用 TOP

正常使用,未試過要打密碼

回覆 引用 TOP

我用緊12 PM, 一的問題都冇,非常好!

回覆 引用 TOP

可能set左lock機或鎖屏密碼, 改用其他(如掃屏)或取消應該得!

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]