• 瀏覽: 2,595
  • 回覆: 9
個機問題定網絡問題?
用 iPhone SF, 很多時 whatsapp 失效, 今天幾次電話都唔得,
顯示: waiting network 等緊網絡連接
用緊中移動, 係咪佢問題?

熱賣及精選
引用:
原帖由 hksitison 於 2021-4-8 05:55 PM 發表

個機問題定網絡問題?
用 iPhone SF, 很多時 whatsapp 失效, 今天幾次電話都唔得,
大陸公司中移動係咁上下

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-4-8 07:54 PM 發表

大陸公司中移動係咁上下
Thanks
咁邊間好? 有冇介紹?

引用:
原帖由 hksitison 於 2021-4-8 08:04 PM 發表

Thanks
咁邊間好? 有冇介紹?

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 hksitison 於 2021-4-8 05:55 PM 發表

個機問題定網絡問題?
好多地方都弱雞上網速度、2G都弱、點解咁平原因囉!

無無聊聊又一天~
引用:
原帖由 roy_1314 於 2021-4-8 09:58 PM 發表

好多地方都弱雞上網速度、2G都弱、點解咁平原因囉!
請教係咪貴d月費會好d?

手機用中移動有兩大問題,去中移尋求解決

1.   Whatsapp 和 phone call 頻頻失效.
幫我 reset, 似乎解決了問題.

2.   睇 video 超慢 download 或完全失敗.
Sales 話我個 plan 月費 $108 用量到了 6 擊 (gigabyte?) 就會特別慢. 解決方法是 upgrade 加月費 $88.

我見佢地 poster 話個 plan 是 upgrade to 5G, 但我手機行唔到. Sales 答4 - 5G 都適用, 部機可以行快 d.
雖然唔知佢有冇點我, 都簽左. 要一星期後生效. 到時睇下有冇老點?

引用:
原帖由 hksitison 於 2021-4-8 10:50 PM 發表

請教係咪貴d月費會好d?
數碼x、12x、101x較為好收、因為發射站整齊較全面.
其他平月費不要求快快快啦
家居3最垃圾、online打機要死即死

無無聊聊又一天~
$108月費過左6GB限速任用128kb,當然係慢d

本球隊年齡廿幾至四十幾, 有興趣約戰上水/粉嶺場地請pm聯絡
可能是區域的網絡問題吧

主題標籤 #iphone
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]