• 瀏覽: 3,121
  • 回覆: 11
前幾個月換咗新手機,當時覺得舊手機WhatsApp 內容唔太重要,所以無話要將WhatsApp內容過去新手機,點知依家先知重要嘅,想問下大家有無方法拎得返?(而嗰個內容對話,我無將佢加入聯略人)

熱賣及精選
引用:
原帖由 秋的來臨 於 2021-4-17 12:02 AM 發表

前幾個月換咗新手機,當時覺得舊手機WhatsApp 內容唔太重要,所以無話要將WhatsApp內容過去新手機,點知依家先知重要嘅,想問下大家有無方法拎得返?(而嗰個內容對話,我無將佢加入聯略人)
你部舊手機在?

樓主,應機呀⋯⋯

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-17 09:42 AM 發表

樓主,應機呀⋯⋯
師兄,有。

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-17 12:34 AM 發表

你部舊手機在?
在。

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2021-4-17 04:07 PM 發表

在。
你舊/新機係咩OS ?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-17 04:40 PM 發表

你舊/新機係咩OS ?
舊機係iPhone 7plus(14.4)
新機iPhone 11(14.4)

引用:
原帖由 秋的來臨 於 2021-4-17 06:47 PM 發表

舊機係iPhone 7plus(14.4)
新機iPhone 11(14.4)
你有用icould 備份Whatapps !只要登入番就可以

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-17 10:36 PM 發表

你有用icould 備份Whatapps !只要登入番就可以
好,唔該晒!

See Chat Backup in WhatsApp  

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-17 10:36 PM 發表

問題係你喺新電話,第一次安裝whatsapp嗰陣佢會問你re唔restore

你如果嗰陣無restore,之後開始用whatsapp,建立咗新嘅歷史,你就唔可以再retrieve返之前舊電話嘅記錄

印象中係咁

熄燈,鎖門,爆大鑊
應機呀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]