• 瀏覽: 6,246
  • 回覆: 18
近期數碼通做宣傳 他是消費者No.1首選5G

按這推論 csl 3 中國移動 5G上客量都是比下去的

問題就來 數碼通 為何不直接公開5G上客量 而去找市場調查公司做統計呢? 唔通驚其他台自卑

熱賣及精選
引用:
原帖由 hingppt 於 2021-4-20 12:56 PM 發表

問題就來 數碼通 為何不直接公開5G上客量 而去找市場調查公司做統計呢? 唔通驚其他台自卑
即是消費者如果用 5G 會首選數碼通,但考慮到 4G 已夠用,所以現時無迫切性轉用數碼通 5G。

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。
引用:
原帖由 hingppt 於 2021-4-20 12:56 PM 發表

SMT覆蓋範圍細,點同其他對手相比?

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2021-4-20 02:45 PM 發表

每間門市速度都有300M 以上, 你重想點

引用:
原帖由 hingppt 於 2021-4-20 03:03 PM 發表

引用:
原帖由 小黑 於 2021-4-20 02:33 PM 發表

即是消費者如果用 5G 會首選數碼通,但考慮到 4G 已夠用,所以現時無迫切性轉用數碼通 5G。
按照你個理論全港最多人用5g網絡應該都係數碼通

但事實唔知點解數碼通又唔夠膽咁樣宣傳

引用:
原帖由 hingppt 於 2021-4-20 03:03 PM 發表

唔通你住喺門市隔離咩。

引用:

唔通當數據出嚟係話俾人聽,就係最差嗰個。

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2021-4-20 08:53 PM 發表

唔通當數據出嚟係話俾人聽,就係最差嗰個。
數碼通門市是測試網速最高地方之一

有一定的指標性作用

如果你住喺住宅區要因應該區情況速度會有相對變化 這樣就未必能夠做到速度上的標竿

引用:
原帖由 hingppt 於 2021-4-20 08:10 PM 發表

按照你個理論全港最多人用5g網絡應該都係數碼通

但事實唔知點解數碼通又唔夠膽咁樣宣傳
Marketing 最重要係俾到 noise,不是求真相。

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。
引用:

門市呀嘛!
賴死唔走呀?🤣

引用:

你指用 WiFi ? 乜你上網都只可以去 SMT 門市上?

又係你呀!陳生

5G慢過4G,當然可愛得冇可取替.

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2021-4-20 02:45 PM 發表

99%細? 其他對手999%  ?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]