• 瀏覽: 4,159
  • 回覆: 25
河南鄭州一名男子15日走在馬路上,包包中沒有使用的三星手機卻突然爆炸起火,讓他瞬間變成「火人」,導致手臂被燒傷,頭髮睫毛燒焦。目前爆照具體原因還在調查中。

根據都市快報報導,男子和朋友正在行走,突然之間傳出爆炸聲,包包也瞬間著火,趕緊脫掉丟下。他指出,當時手機放在包包裡,沒有在充電,自己也沒有換過電池。

據了解,爆炸手機為三星G5700,2016年機型,事件引起了許多人討論。三星18日回應,若有使用者反映該情況,將有專人聯繫用戶本人予以處理。其他內容暫時不便透露。

大陸網友紛紛留言,「三星不是手機運營商,是軍火商」、「三星也不是第一次炸了…」、「三星手雷,值得擁有」、「三星的手機有是有期限吧,5年期到準備自曝」;但也有網友幫三星說話,「16年的機型…做檢測吧」、「他這是2016的手機,換過“電池”了吧?沒必要危言聳聽,真特別垃圾的話,這個牌子的東西早就從地球消失了」。

https://www.ettoday.net/news/20210418/1962652.htm#ixzz6sYKGhlQ8

仲用緊爆炸星既朋友要諗諗換咩機啦

熱賣及精選
三星?不了!

引用:
原帖由 南區宇宙的師兄 於 2021-4-20 02:16 PM 發表

三星?不了!
希望香討師兄能夠早日頓悟

大陸
係咪積木機
又特登喺三星版踩三星

已閱

引用:
原帖由 chabaox 於 2021-4-20 04:02 PM 發表

大陸
係咪積木機
又特登喺三星版踩三星

已閱
講事實就叫踩?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-20 02:37 PM 發表

希望香討師兄能夠早日頓悟
咦!怪唔之得你成日喺三星區踩場!你係華遺定大米打手?

5年三星機都仲未換過電?除非擺埋一邊無乜點用過,不過事主嗰部喺包包入面爆炸,又唔似好少用喎!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-4-20 08:29 PM 發表

5年三星機都仲未換過電?除非擺埋一邊無乜點用過,不過事主嗰部喺包包入面爆炸,又唔似好少用喎!
唔通嚿電耐咗就會爆炸咩

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-20 10:52 PM 發表

唔通嚿電耐咗就會爆炸咩
是否同鎖匙,金屬一齊放?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-20 10:52 PM 發表

唔通嚿電耐咗就會爆炸咩
我嘅意思係唔明點解三星手機電咁襟用!

大陸打壓三星7年,早就封鎖銷售渠道,仲有爆炸案?奇怪喎。

一於全世界用晒三星,拖到大陸破產!

三星個殼包裝的手機,咁一定會爆啦
華為?小米?榮燿?
不了

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2021-4-20 10:59 PM 發表

是否同鎖匙,金屬一齊放?
應該同d文宣一齊放

全世界買晒三星,
三星在中國就會被爆炸

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-4-20 08:29 PM 發表

note7爆炸後,三星全世界繼續大賣,得中國消失,證明note7爆炸,幕後黑手就係中共

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]