• 瀏覽: 2,797
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
其實而家無論國行或港行都冇咗Google Service,除咗保養之外,其實部機係咪都冇乜大嘅分別?但價錢其實邊部會平d?

熱賣及精選
國行會多咗天際通、通話錄音、因應網絡狀況自動切換上網sim卡等功能;相反,港行就會有VoWiFi😌

國行會貴好多,我就係用梗國行P40 8+256,上年十一月買$5500,而家要$7XXX🤭

引用:
原帖由 fm948 於 2021-4-22 02:53 PM 發表

國行會多咗天際通、通話錄音、因應網絡狀況自動切換上網sim卡等功能;相反,港行就會有VoWiFi😌

國行會貴好多,我就係用梗國行P40 8+256,上年十一月買$5500,而家要$7XXX🤭
仲以為國行會平D....

引用:
原帖由 andwai 於 2021-4-22 02:58 PM 發表

仲以為國行會平D....
冇可能,國行功能齊全好多,而家華為國行機幾乎全線炒起晒🤧

引用:
原帖由 fm948 於 2021-4-22 02:53 PM 發表

咁嘅價錢貴過港行千幾蚊,不如貼多少少買有麒麟9000嘅mate40pro啦

引用:
原帖由 fm948 於 2021-4-22 03:13 PM 發表

冇可能,國行功能齊全好多,而家華為國行機幾乎全線炒起晒🤧
但佢比港行多左既功能,係香港用會有差別嗎?

引用:
原帖由 andwai 於 2021-4-22 03:16 PM 發表

比港行貴太多,唔值得!

梗係用國行,function多D,update快過港行,依家手機咋,將來連埋屋企果D野,如智慧屏,pad.. 燈等等,到時港行既家居app行唔到又要轉返大陸地區,麻麻煩煩甘

P系列好像性價比唔系很高

中意JJ 唱嘅真嘅很好聽
引用:
原帖由 andwai 於 2021-4-22 03:16 PM 發表

如果啲功能你用得著的話,俾多嗰舊錢絕對值,況且回收價一樣高港行好多😌
我先係用港行,之後轉咗用國行,國行絕對係物有所值,港行幾平我都唔會用返轉頭🙂

引用:
原帖由 babypanda 於 2021-4-22 03:13 PM 發表

咁嘅價錢貴過港行千幾蚊,不如貼多少少買有麒麟9000嘅mate40pro啦
P40國行係炒到癲咗,$7XXX根本買唔落手,反而Mate 40 Pro國行平番,$8XXX買到,價錢合理

引用:
原帖由 fm948 於 2021-4-22 07:40 PM 發表

P40國行係炒到癲咗,$7XXX根本買唔落手,反而Mate 40 Pro國行平番,$8XXX買到,價錢合理
冇人叫你去水貨店買架嗎。淘唔得咩抑或等通返關上深圳華為店買。我都係淘寶官方旗艦店或者vmall買,送返集運地址,完全冇事,完好無缺,仲食炒價,人地都係淘寶淘咋,跟住揾條水魚買。。
真心國產機官網買唔揾你笨。

引用:
原帖由 weather 於 2021-4-22 08:07 PM 發表

冇人叫你去水貨店買架嗎。淘唔得咩抑或等通返關上深圳華為店買。我都係淘寶官方旗艦店或者vmall買,送返集運地址,完全冇事,完好無缺,仲食炒價,人地都係淘寶淘咋,跟住揾條水魚買。。
真心國產機官網買唔揾你笨。
官網仲買到P40先算啦,官網咁易買到就唔駛食炒價啦!你梗係好耐冇上過官網。

P40 同 Mate 30 Pro  價錢差不多, 作為隨身拍攝, 那一部好些?

總之好用啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]