• 瀏覽: 2,684
  • 回覆: 15
5G真係禁需要?

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
熱賣及精選
根據ofca及電訊商數據,單以上台客計,目前各G市佔率大致如下:
5G: 10%
4G: 78%
2/3G (主要用通話): 12%
如以800萬上台客計,即是有大約八十萬人正使用5G。

提示: 違規內容已被屏蔽
所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
5G出儲值卡就會多人用。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-5-2 12:21 PM 發表

5G真係禁需要?
相信5G會愈黎愈普及

引用:
原帖由 LauWan888 於 2021-5-2 10:54 PM 發表

相信5G會愈黎愈普及
就算打機我用4g 42mbps都可以暢順打到機, 暫時冇乜有因要轉5g (價錢又貴咗)

5G會愈黎愈普及。

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-5-3 12:52 AM 發表

就算打機我用4g 42mbps都可以暢順打到機, 暫時冇乜有因要轉5g (價錢又貴咗)
都未必 我用CSL 玩即時對戰有時都爭少少, 同事個個用數碼通打機, 不斷叫我轉

引用:
原帖由 隔夜小小回覆 於 2021-5-4 02:07 AM 發表

都未必 我用CSL 玩即時對戰有時都爭少少, 同事個個用數碼通打機, 不斷叫我轉
哈, 我就係用birdie (SMT網格) 暫時食雞都冇咩問題

引用:
原帖由 雲林真美 於 2021-5-4 11:08 PM 發表

哈, 我就係用birdie (SMT網格) 暫時食雞都冇咩問題
SMT 網絡打機當然無問題

引用:
原帖由 momkk123 於 2021-5-6 01:53 AM 發表

SMT 網絡打機當然無問題
好多會打機既人都係用SMT
網速穩陣

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-5-2 12:21 PM 發表

5G真係禁需要?
4G 夠晒,5G唔係特別快
暫時見唔到日常使用要用5G先可以

利申,用緊 Birdie 4G
幫阿媽轉埋,呢排自由鳥月費$70有7.5GB,用埋DBS$首月只須交$1.41

https://www.birdie.com.hk/mobile/dbs-promotion/?lang=zh

現在暫時肯定是4G的用戶會比較多,畢竟還有很多人的手機暫時不支持5G的;但以後5G是一定能越來越普及的。

引用:
原帖由 rk2007 於 2021-5-2 08:48 PM 發表

5G出儲值卡就會多人用。
絕對有理×2

一來手機未支援到5G,二來價錢唔平
不過將來普及就點都會考慮使用,可以連出機咁上台

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]